Deze bewakingsbeelden laten je iets belangrijks zien waar je bij het tanken voortaan altijd op moet letten!

0
3291

De meeste van ons zullen zeggen dat ze zich altijd wel bewust zijn van wat om hen heen gebeurt. Maar het is onmogelijk altijd alles door te hebben..
We worden op een dag door van alles en nog wat afgeleid. Wanneer we een tankstation binnenrijden om de tank weer te vullen met benzine zijn we soms met onze gedachte heel ergens anders. “Heb ik die mail naar de klant nog wel verstuurd? Wat zal ik vanavond eens eten? Jeetje, zijn de benzine prijzen alweer omhooggegaan?” Maar juist dit is HET moment om je ogen goed open te houden en je omgeving in de gaten te houden!

Heel veel mensen doen tijdens het tanken niet de auto op slot. Ze staan te staren naar de oplopende cijfers op de pomp en letten niet op wat er aan de andere kant van de auto gebeurt. Deze bewakingsbeelden laten een nieuwe trend zien.

Het komt namelijk steeds vaker voor dat er tassen, laptops en andere waardevolle spullen op een tankstation uit auto’s worden gestolen! Vooral alleen reizende vrouwen zijn het slachtoffer. Zij hebben vaak hun handtas op de bijrijdersstoel liggen en zijn zo het ideale doelwit!

De dieven parkeren hun auto naast die van hun slachtoffer. Het lijkt alsof ze een gewone klant zijn van het tankstation maar niets is minder waar! Ze zijn altijd met zijn tweeën. De dief op de bijrijdersstoel glipt naar buiten en opent het portier van de auto van de tankende dame. In een seconde heeft hij haar tas te pakken zonder dat zij het doorheeft! Hij glipt weer zijn eigen auto in en weg zijn ze!

Doe dus altijd de deuren van je auto op slot wanneer je gaat tanken. Zorg er ook voor dat je handtas nooit op de bijrijdersstoel ligt! Verstop hem liever of hou hem bij je!

Deel deze waarschuwing alsjeblieft verder op Facebook! Iedereen moet weten van deze vorm van diefstal en wat je er tegen kan doen!

DELEN