Deze uitvoering van het prachtige nummer ‘Hallelujah’ geeft miljoenen mensen kippenvel!

0
8248

Het is een nummer wat ik zelf niet snel zat wordt. Ik dank dat het voor veel mensen geldt dat ze het keer op keer kunnen luisteren.

De legendarische Canadese singer/songwriter Leonard Cohen schreef het nummer ‘Hallelujah’ 1984 en dit maakt het tegenwoordig een klassieker. De meeste mensen zullen niet de versie van Cohen kennen maar een van de covers zoals de uivoering van John Cale of Jeff Buckley. Niet zo gek, want met meer dan 200 versies is ‘Hallelujah’ het meest gecoverde Leonard Cohen-nummer! De versie in het filmpje hieronder is een van mijn nieuwe favoriete!

De a capella groep Pentatonix uit Texas geeft hun eigen draai aan de klassieker. De groep is begonnen als een hobby van een groep vrienden maar had al snel zo veel succes dat ze nu professioneel zingen en optreden. Inmiddels zijn ze een enorm succes in de VS, hebben ze al meer dan 3 miljoen albums verkocht en meerdere Grammy’s gewonnen!

Deze a capella uitvoering van het gevoelige nummer van Cohen geeft mij kippenvel. Inmiddels veroveren ze het internet met deze video en ontroeren ze miljoenen mensen met deze prachtige uitvoering.

Luister hieronder naar deze magische a capella versie en vergeet dit bericht niet te delen met je vrienden op Facebook zodat ook zij van dit mooie nummer kunnen genieten!

DELEN