Een jong stel vocht maandenlang voor het leven van hun geliefde hond. Je moet zien hoe dit buitengewone verhaal eindigde!

0
894

Hondenbezitters behandelen hun viervoeters vaak niet als dieren, maar als familieleden. Dat komt door hun grote liefde en genegenheid voor huisdieren, die volgens hen dezelfde behandeling verdienen als mensen. Het leven van de hond Athena werd door zulke mensen gered. De eigenaren van Athena waren gelukkig en verliefd op elkaar, en toen ze op huwelijksreis gingen hadden ze niet verwacht dat ze hun hond na terugkomst ziek zou aantreffen. 

De hond leed echter aan een verlamming van alle vier de ledematen. De hond werd onmiddellijk naar de dierenarts gebracht, die een verschrikkelijke diagnose vaststelde: de neurologische ziekte Wobbler Syndroom. Helaas is deze ziekte erg moeilijk te behandelen, zodat de kans dan Athena weer normaal zou kunnen lopen erg klein was.

De verlamde hond had zonder twijfel de hulp van mensen nodig.

De eigenaren konden zich niet voorstellen de hond te laten inslapen, dus gingen ze de moeilijke strijd aan om haar beter te maken. De dierenarts waarschuwde hen dat als de hond niet binnen drie weken zou beginnen te lopen, haar kans op herstel heel erg klein was. Dat ontmoedigde hen echter niet en de daaropvolgende maanden waren ze bezig met het verzorgen en beter maken van Athena.

De eigenaren wijdden een groot deel van hun dagelijkse tijd aan de zorg voor de zieke Athena.

De hond kon niet zelf eten, en daarom vermaalden ze al haar maaltijden en voedden haar met een lepel. Het maken van een wandeling werd opgelost met behulp van luiers. Behalve hun liefdevolle zorg, gaven de eigenaren het dier ook een revalidatie. Zij masseerden de poten van Athena dagelijks, om de zenuwen te stimuleren. Helaas was de hond na vier maanden van proberen nog steeds niet in staat om te lopen, maar niemand dacht eraan om op te geven. Toen werd ieders geduld beloond en gebeurde er een klein wonder…

In tegenstelling tot de pessimistische voorspellingen, kreeg de hond uiteindelijk haar kracht terug.

De poten van Athena werden sterk genoeg om te proberen zelfstandig te gaan staan. Dus deden ze onmiddellijk nieuwe oefeningen die de zieke ledematen versterkten en hielpen om haar evenwicht te herwinnen. Hoewel de behandeling en het herstel veel langer duurden dan verwacht, kwam eindelijk de grote dag en begon Athena zonder hulp te lopen, hoewel nog wel onhandig.

Athena en de eigenaren hadden succes – de hond stond weer.

Tegenwoordig is de hond in goede gezondheid en heeft geen problemen om rond te lopen. De gelukkige afloop van dit verhaal is te danken aan het doorzetten van de eigenaren die zo veel van hun hond hielden dat ze niet opgaven, zelfs niet toen alle hoop verdwenen was. Hun ontroerende strijd voor het welzijn van Athena is te zien in een korte video, die werd gemaakt. Het materiaal niet alleen ontroerend, maar ook geruststellend, want het laat zien dat het de moeite waard is te vechten voor waar je van houdt.

Het besluit om toch voor de gezondheid van de hond te vechten, bleek terecht te zijn.

DELEN