Deze vrouw redde een Pitbull, maar niemand waarschuwde haar voor de mogelijke gevolgen…

0
13431

Pitbulls zijn een van de meest onderschatte honden rassen. Ze hebben de reputatie om agressief en gevaarlijk te zijn, en daarom zijn er in verschillende steden in de Verenigde Staten projecten om hun voortplanting te verbieden. Er zijn zelfs enkele plaatsen waar je niet met andere mensen onder één dak kunt wonen met een pitbull!

Gelukkig zijn er mensen die niet geloven in onterechte meningen over dit ras en ze spreken en schrijven er moedig over.

Een van deze mensen is Ashley Gulla. De vrouw beschrijft op haar blog haar avonturen en ongelukken met haar geredde pitbull die met stijl de naam Romeo draag.

Het begon met het feit dat Ashley besloot de pitbull die in een moeilijke positie zat, mee naar huis te nemen. Aanvankelijk voor een paar dagen.

Het meisje wist vanaf het begin dat de hond dankbaar was voor haar redding. Niemand vertelde haar echter hoe haar leven zou zijn met een vertegenwoordiger van een gevaarlijke ras… dus schreef Ashley een brief met de titel: “Wat mij had moeten worden verteld voordat ik mijn pitbull redde.”

“Ze vertelden me dat deze hond sterk is. Hij weegt ongeveer 67 kilo, kan ongehoorzaam zijn, maar na een intensieve training zou het beter moeten gaan. Ik dacht bij mezelf: Ik leer daar wel mee omgaan, maar na verloop van tijd besefte ik dat mij iets anders verteld had moet worden.

Deze hond is een avontuur.

Je zul de mooiste jaren van je leven met hem beleven!

“In deze situatie beïnvloeden misvattingen en stereotypen niet alleen de dieren waar je het meest in de wereld van houdt, maar ook jou… En je denkt dat het jouw persoonlijke missie is om de wereld te laten zien hoe verkeerd de mensen het hebben!

Je leest alle feiten en statistieken met betrekking tot pitbulls. En plotseling besef je dat meer dan de helft van de stereotypen over deze honden niet waar zijn! Pitbulls worden agressief geboren? Niet waar! Pitbulls hebben sterkere kaken dan Rottweilers? Niet waar! Pitbulls zijn geen goede huisdieren? Nog een leugen!”

Bovendien, wanneer je het uiterlijk van jouw hond accepteert en het binnenste begint te verkennen, zal je erachter komen wat loyaliteit betekent. Je leert ook hoe het is elke keer doodsbang te zijn als de deurbel gaat, en je zult – opnieuw – aan de postbode moeten uitleggen: “Hij is lief, dat zweer ik! En het spijt me alweer!”.

“En dan zullen jullie beiden lachen om deze situatie, jij en jouw hond.

Hij zal trouw aan je voeten lopen, en je zult je zeker voelen dat je deze sterke, maar vriendelijke reus aan jouw zijde hebt. Je zul er trots op zijn dat hij je vriend is, dat het lot je de kans gaf om hem te ontmoeten – en dat je deze kans ten volle moet benutten.

Maar helaas, iedere keer dat je verhalen hoort over pitbulls die aan de verkeerde mensen werden gegeven, of in een verschrikkelijke situatie waren, zal je hart bloeden. Omdat je weet wat voor geweldig honden de vertegenwoordigers van dit ras zijn, liefdevol zonder iets te vragen, trouw en nobel.

Je zult ongelooflijke blijdschap voelen jouw hond aan je zijde te hebben. Hij is van jou, en jij bent van hem, en het is echt een onbetaalbaar gevoel! Zelfs als je niet in het bestaan van God gelooft, de band tussen jullie is magisch en zal de gedachte oproepen dat het lang geleden zo gepland was. Dat is iets dat ieder van jullie altijd al wilde en nodig had. Om je lot te ontmoeten… en het is fantastisch!”

“Ook al zul je gefrustreerd zijn als jouw hond het favoriete speeltje van je kind kapot maakt, iets eet dat het niet mag, of blaft wanneer het niet wordt verondersteld dat te doen, je zult er achter komen dat dit slechte gevoel heel snel verdwijnt. Het gaat voorbij als je hem omhelst en voelt dat je relatie echt uniek is. Je weet dat je hem nooit zult slaan, omdat je je realiseert hoe bang hij daarvoor is. Als hij iets uithaalt dan zul je gewoon lachen :).”

“Niemand zal je vertellen dat je hart zal veranderen. Maar het gebeurt! Je bent minder beschuldigend, maar voorzichtiger. Je leert hoe je je leven met zijn licht en schaduw moet accepteren, en het zal veel gemakkelijker zijn dan voorheen. Je zult leren te vergeven en het te laten gaan in geval van een conflict. Je zult beginnen te leven voor het moment!

Het is jammer dat niemand je vertelt dat je hond je leert om beter lief te hebben. De liefdevolle pitbull zal je hele leven veranderen. Aan jouw zijde heeft hij een kans om echt gelukkig te worden!
En dan te bedenken dat het op het randje was, en ik zou de kans om alles over dit prachtige gevoel te weten te komen niet hebben gehad. Ik ben echt blij dat ik de magische momenten heb kunnen beleven aan de zijde van deze geweldige hond!”

DELEN