Miljonair begraaft een luxe Bentley. Men was er snel bij om hem te bekritiseren, maar kenden de hele waarheid niet

0
1099

Thane Chiquinho Scarpa is een van de beroemdste mensen in Brazilië, en niet alleen omdat hij een enorm fortuin heeft. Onlangs trok hij de aandacht van de pers door de begrafenis van zijn luxe auto, een Bentley, aan te kondigen. De gebeurtenis ging in de sociale media snel rond, en het werd zelfs door de televisie uitgezonden.

Er was ook direct harde kritiek te horen. De magnaat werd gevraagd waarom hij de auto niet voor andere doeleinden had kunnen gebruiken. Hij had hem kunnen verkopen en het geld aan de zieken en armen kunnen doneren. Hij werd beschuldigd van zelfzuchtig en zeer ongepast handelen.

Het publiek kende echter niet de hele waarheid. Het was niet alleen bedoeld om de aandacht van de pers te trekken en te laten zien hoe rijk Scarpa is. De man wilde de aandacht van het publiek vestigen op de kwestie van orgaandonatie na de dood.

De meeste mensen begraven veel waardevollere dingen. Ogen, longen, hart, nieren, lever… Organen die in goede staat zijn, kunnen het leven redden van duizenden mensen die op een transplantatie wachten. Helaas worden deze organen onder de grond begraven. In vergelijking daarmee is mijn Bentley waardeloos – verklaarde de miljonair.

Denk je dat hij een goede manier heeft gekozen om mensen te bereiken?

DELEN