Als je de zakjes silicagel die je bij een nieuw paar schoenen krijgt weggooit, dan maak je een grote fout! Je zult niet geloven waar je ze voor kunt gebruiken!

0
4741

Na het kopen van iets nieuws vinden we vaak een klein zakje silicagel. We weten meestal niet waar het voor is, of we denken dat het niet nuttig is en gooien het weg. We maken een grote fout!

De kleine balletjes absorberen vocht en beschermen echt tegen de nadelige gevolgen ervan. Weinig mensen weten hoe effectief ze zijn. Je zult verrast zijn als je ziet waar ze voor worden gebruikt.

Als jouw telefoon in het water is gevallen en de SIM-kaart nat is, wees niet bang! Trek hem eruit en leg hem in een doos met deze balletjes. Op die manier kun je hem snel ontdoen van overtollig water.

Soms moeten we natte kleding in onze bagage doen. Je hoeft niet lang te wachten tot zich een vieze geur ontwikkelt, die zich uitbreidt naar de rest van onze spullen. Het is gemakkelijk om dit te voorkomen door er een paar zakjes silicagel bij te doen.

ls je een liefhebber van fotografie bent, dan moet je weten dat de lens gevoelig is voor extreme temperaturen. Hij is vaak vochtig en bedekt met druppels water. Je kunt de effecten van vocht simpel voorkomen door vochtopnemers te gebruiken.

Het opslaan van zaden in het winterseizoen kan lastig zijn. Op vochtige plaatsen komt er water bij en beginnen ze te ontkiemen. Het is het beste om ze met een paar pakjes silicagel in een goed afgesloten container te verzegelen.

Vochtopnemers zijn zeer geschikt voor het drogen van bloemen en bladeren. We zetten een paar bloemen en wat silicagel in een dichte doos. Op die manier wordt het droogproces flink versneld en dat zorgt ervoor dat de kleur van de bloemblaadjes nog veel levendiger blijven.

Het is aan te raden om oude foto’s met vochtopnemers op te bergen. Hierdoor blijven ze gedurende langere tijd in goede staat.

Zolang we een paar balletjes silicagel rond onze zilveren sieraden en bestek doen, zullen we geen problemen krijgen met aanslag.

DELEN