Een vader weigerde te betalen voor het huwelijk van zijn dochter. Toen ik erachter kwam waarom, was ik het met hem eens!

0
2272

Gezinnen vallen wel vaker uit elkaar en beginnen ergens anders opnieuw. Sommige ouders hechten aan hun verantwoordelijkheden en proberen het toch, zodat hun kinderen alles krijgen wat ze nodig hebben. Anderen lopen weg voor hun verantwoordelijkheid en zijn maar voor even ouders. Soms gebeurt het dat de stiefvader een verantwoordelijke en liefdevolle persoon blijkt te zijn, die zorg draagt voor de kinderen en ervoor probeert te zorgen dat ze niets te kort komen.

Eén van deze mannen is Georg uit Utah, die online een bericht plaatste, waarin hij het verhaal vertelde waarom hij besloot het geld dat hij aan het huwelijk van zijn dochter zou besteden, terug te trekken.

Hij steunde de dochter van zijn partner sinds ze elkaar voor het eerst zagen. Hun relatie begon 10 jaar geleden. Het meisje maakte haar school af, wat werd betaald door haar stiefvader, want haar moeder werkte niet en haar biologische vader was niet geinteresseerd. Het meisje kon naar school rijden in de auto die haar stiefvader had gekocht. Ze is daarna niet begonnen met werken. Na haar school ging ze terug naar huis om te worden ondersteund door haar ouders.

Georg schrijft over de biologische vader:

Soms verscheen haar biologische vader in haar leven, en ze klampte zich helemaal aan hem vast. Hoewel hij haar niet hielp, en geen alimentatie betaalde, omdat het meisje dat niet nodig vond. Hij kwam langs, en brak steeds weer haar hart, en ze bleef nog steeds van hem houden. Ongeveer een half jaar lang waren de moeder en dochter bezig een grote bruiloft voor 250 personen te plannen. Georg vroeg hen om 20 gasten van zijn kant uit te nodigen. Hij zou alles betalen, en dacht dat een paar mensen meer geen probleem zou zijn. Georg vertelde zijn gasten over de trouwdag, zodat zij tijd vrij konden maken.

Maar hij was nogal verrast toen hij een van zijn vrienden ontmoette, en het bleek dat hij niet was uitgenodigd, hij had alleen informatie gekregen dat het huwelijk zou plaatsvinden. Als bewijs van zijn verklaring liet de vriend hem de aankondiging zien die door de dochter, de moeder en… de biologische vader van de dochter was ondertekend. Georg voelde zich verschrikkelijk. Het bleek dat niemand van zijn vrienden waren uitgenodigd.

Maar de druppel die de emmer deed overlopen was tijdens het diner met de aangetrouwden. De speciale gast was niemand anders dan de biologische vader van het meisje. Het bleek dat hij het meisje over het gangpad naar het altaar zou brengen, en hoewel hij haar in haar hele leven nog nooit had geholpen, zou hij naast haar lopen. Dit was te veel voor Georg. Hij vroeg de aandacht en zei:

Ik wil graag een toost uitbrengen! Het was een groot genoegen om de laatste 10 jaar deel uit te maken van deze familie. En ik ben de jonge bruid wel wat dank verschuldigd, omdat ze mij mijn ware plaats is in deze familie heeft laten zien. Ik zag mezelf als een peetvader, als een beschermer van deze familie, maar nu weet ik dat ik niets anders was dan een geldautomaat. Een bron van geld. Op het moment dat ik van gastheer verander in iemand die alles moet betalen, voel ik me gedwongen me terug te trekken. Ik trek me terug als “echte vader” en ontsla mezelf van alle financiële verplichtingen en wens het jonge paar nog veel geluk en gezondheid in hun nieuwe leven samen.

Na de toast verliet Georg de kamer en annuleerde alle betalingen en bestellingen. De idylle van de vrouwen die hem hadden gebruikt was ten einde, aangezien de moeder noch de dochter ooit had gewerkt.

Als je vindt dat de man de juiste beslissing heeft genomen, deel dan dit verhaal met je vrienden!

DELEN