Een jong meisje gaf een jongen een glas melk – het veranderde hun levens voor altijd!

0
1460

Vriendelijkheid en het tonen van je hart aan een ander persoon is altijd waardevol, en meer dan dat, het is onbetaalbaar. Want soms kan datgene, waarvan wij denken dat het een kleinigheid is, voor iemand anders alles betekenen. Iets goeds doen is het begint van alles, omdat het goede, zodra het de wereld ingestuurd wordt, graag terug komt.

Het volgende verhaal is een perfect voorbeeld.

Howard Kelly was een arme jongen, die moest werken om geld te verdienen voor school en vervoer om er te komen. Hij werkte als een deur-tot-deur verkoper, wat soms heel goed ging. Maar er waren dagen dat hij geen cent verdiende. Na twee dagen zonder eten en het overwinnen van zijn schaamte, besloot hij om bij het volgende huis te vragen om iets te eten.

Hij klopte op de deur, en toen een jong meisje open deed, was hij sprakeloos. Opeens leek het vragen om wat eten iets te veel.

Zou ik… een glas water kunnen krijgen? – vroeg hij eindelijk aarzelend.

Het meisje begreep meteen dat de jongen erg veel honger had. Ze verdween even in het huis en bracht hem een groot glas melk. Ze jongen was vervuld met nieuwe kracht – niet alleen omdat hij een volle maag had, maar ook omdat hij vertrouwen in de mensheid had gekregen.

Hoeveel krijg je van me? – vroeg hij, hoewel hij geen cent had. Niets! Mijn moeder zegt dat vriendelijkheid onbetaalbaar is.

Er gingen jaren voorbij, Howard Kelly werd arts en werkte in een ziekenhuis in de stad. Toen een vrouw naar de afdeling werd gebracht, herkende hij onmiddellijk het meisje dat jaren geleden aardig voor hem was. Hij begon te vechten voor haar leven, de toestand van de vrouw was erg slecht, maar dankzij de dokter waren ze in staat om haar te redden.

Na de behandeling was de vrouw erg bang bij het openen van de rekening van het ziekenhuis. Ze wist dat haar behandeling erg duur moest zijn. Sterker nog, het bedrag was ook erg hoog, maar een begeleidend briefje verbaasde haar nog meer:

“Betaald door een glas melk lange tijd geleden. Dr. Howard Kelly”.

DELEN