Bezoekers van een restaurant keken met afkeer naar een zieke oude man. Plotseling deed zijn zoon iets dat iedereen tot zwijgen bracht.

0
3115

Een zoon nam zijn zieke oude vader mee voor een diner in een restaurant. De man was erg zwak en liet alles uit zijn handen vallen. Hij kon het bestek niet goed vasthouden en het eten eindigde vaak op zijn shirt en broek. De andere bezoekers keken met afschuw toe en bleven onderling met elkaar fluisteren.

Zijn zoon deed alsof er niets aan de hand was. Hij was heel kalm en op zijn vader gericht. Hij toonde geen schaamte of irritatie. Hij nam de man mee naar het toilet en veegde de etensresten uit het gerimpelde gezicht.

Hij zette zijn bril recht, kamde zijn grijze haar, en ging richting de bar om de rekening te betalen.

Ze waren net klaar om te vertrekken toen één van de gasten hem aansprak en zei:

“Ik denk dat je iets hebt achtergelaten”.

De man dacht even na en antwoordde:

“Nee, ik heb beslist niets achtergelaten.”

“Maar natuurlijk wel. U hebt iets heel belangrijks achtergelaten. U hebt alle kinderen en vaders de hoop gegeven dat als ze oud zijn, ze dan met net zo veel respect en liefde zullen worden behandeld.”

Er waren een heleboel mensen in het restaurant, en slechts één van de gasten had de ongelooflijke opoffering en toewijding opgemerkt. Een doodse stilte daalde neer. Niemand had de moed om iets te zeggen over wat er zojuist gebeurd was… Vergeet niet om ouderen met respect te behandelen. Op een dag zullen we allemaal oud zijn en net zo zoals zij nu, zullen ook wij liefde en steun nodig hebben.

DELEN