Lachende toeristen zittend op een olifant. Ze hebben geen idee wat het dier heeft moeten doormaken, zodat zij erop kunnen rijden!

0
2772

Een reis naar Azië kan een van de mooiste ervaringen in het leven zijn. Een van de leukste attractie is om op een olifant te rijden, maar onder dat ogenschijnlijk bescheiden vertier ligt een verschrikkelijke waarheid. Deze korte trips zijn erg populaire toeristische attracties. Voor een kleine vergoeding kun je op een “vriendelijke reus” rijden en zo de eigenaar van het arme dier helpen om voor hun hele gezin inkomsten te verwerven.

De werkelijkheid is echter een beetje anders. Zoals je weet zijn olifanten wilde dieren die niet gemakkelijk te temmen zijn. Om ze rustig en gehoorzaam te maken, moeten ze een erg wrede procedure ondergaan, om te worden gebroken. Als ze erg jong zijn, op de leeftijd van 3-6, worden ze van hun moeder gescheiden. Ze worden geslagen en gebonden. Vaak worden ze vastgezet en een aantal dagen zonder voedsel en water achtergelaten. Olifanten geven dan de strijd op, ze weten dat ze hulpeloos zijn en overgeleverd aan de genade van de mens. Hun wil is gebroken! Dan beginnen ze erop te rijden, ze trucjes te leren en aantrekkelijke te maken om aan toeristen te worden getoond als een exotische attractie uit de regio. Sommige dieren overleven deze wrede procedure niet en sterven onder verschrikkelijke pijnen.

Dierenrechtenactivisten vragen ons niet onverschillig te zijn over hun lot. Een geslagen olifant is heel eenvoudig te herkennen. De eigenaars dragen vaak stangen en haken, die het dier pijn toebrengen. Veel dieren hebben de littekens op hun hoofd en oren, die voornamelijk daarop zijn gericht vanwege hun gevoeligheid. Soms zijn ze zwaar gehavend en kun je het bewijs van het geweld nog zien. Dat is waar de mens toe in staat is, en het is verschrikkelijk.

Veel toeristen zijn zich nog niet bewust van wat er met de dieren is gebeurd. Het is belangrijk mensen bewust te maken van de barbaarse praktijken die worden gebruikt om hun inkomsten te verhogen.

DELEN