Een rijke man gaf de bedelaar een mand vol afval! Een paar dagen later kwam de arme man terug en gaf hem iets dat hem met stomheid sloeg

0
5512

Niet iedereen krijgt gelijke kansen in het leven. Sommigen worden geboren in rijke families, sommigen worden geboren in arme huishoudens, waar het moeilijk is om rond te komen.

De rijken hebben het een stuk gemakkelijker, omdat een groot deel van hun problemen met geld kunnen worden opgelost. Uiteraard zijn gezondheid en liefde op geen enkele manier te koop, maar de meeste materiële dingen kun je gemakkelijk kopen. Dat maakt het leven al een stuk makkelijker.

Rijke mensen kunnen zich maar moeilijk inleven in de situatie van arme mensen. Ze kennen geen medelijden of de wens om anderen te helpen. Als ze al hulp geven is dat om op te scheppen en in elkaars ogen respect te krijgen. Het geen spontane hulp, maar het is beter dan niets. Er zijn duizenden mensen die het nodig hebben en elke cent telt.

Er woonde een rijke man in een grote villa aan de rand van de stad. Het was heel duidelijk dat hij geen geldtekort had. Hij reed in een mooie auto, droeg een duur pak en een horloge ter waarde van enkele duizenden dollars. Bedelaars bleven vaak bij hem in de buurt. Op een dag besloot hij een gebaar te maken door een van de dakloze mensen een mandje te geven dat tot de rand gevuld was met ongewenste dingen.

Het was vooral afval. Verpakkingen van producten, een paar bierflessen, papier, kapotte kleren en schoenen. Met andere woorden, niets dat hij kon gebruiken. De rijke man dacht dat de arme man daar blij mee zou zijn. Ze doorzochten immers zijn afval, dus had hij dat alvast voor de arme man gedaan.

De arme man nam de mand zonder een woord te zeggen aan, en vervolgde zijn weg. Een paar dagen later kwam de rijke man hem weer tegen naast zijn villa. Hij dacht dat hij kwam om weer een met afval gevulde mand te krijgen, maar in plaats daarvan wilde hij hem belonen voor wat hij had gekregen. Hij gaf hem het mandje terug, nu gevuld met bloemen.

Waarom geef je me bloemen terwijl ik jouw afval gaf? – vroeg de man verrast. Iedereen geeft wat zich in hun hart bevindt – zei de arme man en liep weg.

DELEN