Koning Willem-Alexander geeft bijzonder cadeau aan familie overleden Niels

0
3512

Niemand hield het droog bij de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van ‘Break Free’. Aan het eind van de uitzending werd duidelijk dat de zo jong gestorven Niels ook een blijvende indruk op koning Willem-Alexander had gemaakt. 

In Break Free van gisteravond staat Niels van der Ploeg (23) uit Noordwijk aan Zee centraal. Niels leeft een jongensdroom vol snelheid en avontuur. Als hij het op zijn tweeëntwintigste voor elkaar krijgt om als kapitein van luxe jachten aan de Cote d’Azur aan de slag te gaan, lijkt zijn leven te mooi om waar te zijn.

Opdracht 
Niels krijgt de bijzondere opdracht om de boot van koning Willem-Alexander van Griekenland naar Kroatië te varen. Maar dan, als hij weer terug is in Zuid-Frankrijk, gaat het mis…

Koning Willem-Alexander 
In St. Tropez gaat Niels ’s nachts rondvaren met vrienden, maar ze klappen ergens tegenop en Niels slaat overboord. Hij overleeft het niet. Na zijn dood ontvangt de familie een persoonlijke brief van koning Willem-Alexander en een samengesteld boek met alle foto’s die Niels tijdens zijn laatste tocht aan hem stuurde. Een bijzonder gebaar, voor de normaal gesproken vrij gereserveerde koning.

Bron en beeld: Varabnn, Libelle

DELEN