Het is Officieel: We hebben er een nieuwe prins bij

0
2351

We hebben er een nieuwe prins bij en hij is al 21. Zonet maakte de Raad van State bekend dat Hugo Klynstra, de 21-jarige buitenechtelijke zoon van prins Carlos de Bourbon de Parme, zichzelf voortaan ‘prins’ mag noemen.

Sterker nog, de volledige titel van Hugo is vanaf nu Zijne Koninklijke Hoogheid prins Carlos Hugo Roderik Sybren de Bourbon de Parme: een hele mond vol.

Hoe zit dit precies?
Hugo Klynstra werd in januari 1997 geboren als zoon van Brigitte Klynstra en Carlos de Bourbon de Parme, de oudste zoon van prinses Beatrix’ zus prinses Irene.

Pikant detail is dat Carlos de Bourbon de Parme en Brigitte Klynstra goed bevriend zijn, maar niet zijn getrouwd of samenwonen. Carlos laat in een latere verklaring weten dat het “een eigen, zelfstandige beslissing van Brigitte was om moeder te worden”, maar dat hij het besluit wel volledig respecteert. Carlos erkent Hugo niet als zijn kind.

Later wordt het vaderschap van prins Carlos alsnog op papier gezet, maar moeder Brigitte wil niet dat hij zich op wat voor manier dan ook bemoeit met de opvoeding van de kleine Hugo. Carlos zegt later dat hij het daar wel moeilijk mee heeft gehad. Wél heeft de prins de opvoeding van zijn zoon altijd financieel ondersteund.

Een nieuwe prins?
Vlak na zijn 18e verjaardag zoekt Hugo Klynstra echter erkenning, iets wat prins Carlos tot op de dag van vandaag probeerde te voorkomen. “Het gaat om een persoonlijke aangelegenheid met een voor mij verdrietige achtergrond”, zegt hij daarover. De procedure sleepte voort, maar vandaag werd er dan eindelijk over deze kwestie besloten.

Geen koning Hugo
Tot slot: omdat prinses Irene zonder toestemming te vragen aan het Nederlandse parlement trouwde met de Spaanse Carlos Hugo de Bourbon de Parme, maakt Carlos geen aanspraak op de Nederlandse troon. Hugo daarmee ook niet.

Bron en beeld: Volkskrant, Libelle André Evers.

DELEN