Nee joh, De Tokkies komen terug op TV om hun naam te zuiveren!

0
994

Ken je De Tokkies nog? Deze familie uit de documentaireserie Familietrots wisten het voor elkaar te krijgen dat hun achternaam synoniem staat voor een scheldwoord voor een persoon of groep mensen met overheersende negatieve kwaliteiten of asociaal gedraag. En dat is knap! De familie Tokkie kon het zelf niet waarderen dat de familienaam werd gebruikt als negatieve term. Sterker nog, in april 2009 eisten ze 50.000 euro van Van Dale omdat deze de term tokkies had opgenomen in het woordenboek met de betekenis “asociaal gedrag”.

Inmiddels is het woord tokkie al zo’n 15 jaar ingeburgerd in Nederland en daar willen De Tokkies wat aan doen. Ja hoor, ze komen terug om hun naam te zuiveren.

De eerste aflevering van Familietrots:

DELEN