Klein meisje valt in de klas in slaap. Als lerares haar een uitbrander geeft, onthult ze de hartverscheurende reden waarom.

0
485

Les geven is een moeilijk beroep. Leraren werken na de schooluren nog lange uren na, inclusief avonden en weekends, en worden vaak ondergewaardeerd. In Amerika komt daar nog bij dat vele kinderen onder de armoedegrens leven, en dat de leraren hen moeten helpen om sociale en academische uitdagingen te overbruggen.

Rachel Faust, 24, geeft les in het eerste klasje van de lagere school Van E. Blanton in Miami. 90 procent van haar leerlingen leven onder de armoedegrens.

Tijdens een van haar lessen zag ze hoe een meisje alsmaar in slaap viel op haar tafeltje. Toen ze het meisje naar de gang riep om haar een uitbrander te geven, vernam ze de hartverscheurende waarheid.

Het kleine meisje was uitgehongerd. Zoals zovele andere leerlingen was het enige eten wat ze at het voedsel dat ze op school kreeg.

“Het spijt me zo, Mevrouw Faust. Ik heb gewoon zoveel honger. Ik miste het ontbijt en we hebben sinds gisterenmiddag niet meer gegeten”, zei het meisje. Die woorden braken het hart van Faust.

Faust kon de thuissituaties van deze kinderen niet veranderen, maar ze zorgde er wel voor dat elke schooldag een vreugdevolle en positieve ervaring was. Ze en haar collega’s zorgden ervoor dat de school een “A”-keurmerk kreeg, hetgeen in dergelijke “kansarme” scholen bijna niet voorkomt.

Faust werd echter beloond voor haar inspanningen en toewijding. Ze werd uitgenodigd in de show van Ellen. Ze legde uit dat er mensen zouden uitgenodigd waren die het verschil maakten in hun land.

Ze onthulde dat de school geen groot budget heeft en dat ze 1.000 dollar uit eigen zak moest betalen om haar klasje in te richten. Gelukkig voor haar en haar leerlingen kreeg Faust een cheque van 100.000 dollar voor de school overhandigd.

Het is hartverscheurend dat er kinderen honger moeten lijden, maar het is dankzij leraren als Faust dat velen van hen de verwachtingen kunnen overtreffen!

Bron en afbeeldingen: Liftable

DELEN