Zo ziet het golfslagbad van de Tongelreep in Eindhoven er nu uit…

0
852

We noemen een Tropicana in Rotterdam en een overdekt zwemparadijs op Ameland (foto’s en video) als plekken waar mensen een goede tijd hebben gehad en een keertje vol verwondering hebben kunnen zien wat er van hun verlaten zwembadje na jaren is geworden. En daar gaan we een nieuw zwembad aan toevoegen, namelijk het bekende Eindhovense zwemparadijs de Tongelreep. De website Looopings heeft een aantal foto’s ontvangen en die laten zien hoe het zwembed er nu bij ligt.

Een deel van De Tongelreep ging in september 2016 dicht, omdat een noodzakelijke renovatie te duur bleek te zijn. Bovendien zag de gemeenteraad van Eindhoven het niet langer zitten om een tropisch zwemparadijs draaiende te houden van subsidie. De bezoekersaantallen gingen al jaren achteruit. Dus een groot deel is gesloten. Je kunt er nog wel baantjes zwemmen, maar golven, suisbuizen, familieglijen, turbotollen, bubbelen en natte frietjes eten of zwemmen in het buitenbad is niet meer mogelijk.

Het is nog onduidelijk wat er met het gesloten recreatiebad gaat gebeuren. Voorlopig is de Tongelreep verlaten. In het oude golfslagbad staat nog een laagje water. Mensen die de foto’s zien zullen waarschijnlijk een eerst een trip naar memory lane maken als ze er ooit gezwommen hebben en zich daarna afvragen of sluiting echt noodzakelijk was… Foto’s via looopings.nl.

Meer foto’s op Looopings.nl.

DELEN