Het internet claimt dat een Colombiaanse boer 600 miljoen dollar van Escobar’s drugsgeld heeft gevonden

0
1307

2

De Colombiaanse boer Jose Mariena Cartolos vond onlangs bij het ploegen van zijn grond opeens een gigantische ton. Daarin bleek zo’n 600 miljoen dollar te zitten, vermoedelijk een deel van Pablo Escobar’s fortuin. Hij toonde zich een onzelfzuchtig man en lichtte de autoriteiten in. Het geld moet gebruikt worden ter financiering van sociale en economische projecten in Colombia.

1

3

Het internet claimt dat een Colombiaanse boer 600 miljoen dollar van Pablo Escobar’s drugsgeld heeft gevonden… Met name dit tweetje zorgt voor de opschudding:

Het is niet geheel onwaarschijnlijk, aangezien Escobar erom bekend stond zijn geld te bewaren en verstoppen in tonnen. De 65-jarige boer zou er zelf niet veel aan hebben overgehouden, slechts 3.000 dollar. De Colombiaanse overheid zou het bedrag in beslag hebben genomen en willen gebruiken voor sociale en economische doeleinden.

DELEN