Vrouw wordt op brute wijze ver-kracht. ze besluit het live op Instagram te posten

0
2011

Na het delen van een openhartig en gedetailleerd verhaal, krijgt de 27-jarige Amber Amour wereldwijd duizenden reacties. In plaats van haar emoties op te kroppen en alleen te lijden, deelde Amber haar verhaal direct op sociale media na een verschrikkelijke ervaring waarbij ze s*ksueel was misbruikt.

Hoewel het niet fijn is om te lezen, zijn wij van mening dat het belangrijk is om aandacht te besteden aan dit belangrijke onderwerp.

Amber uit New York, was 24 jaar toen ze op wereldtour ging. Tijdens de tour hield ze toespraken over s*ksueel geweld, maar tijdens haar tour werd ze zelf het slachtoffer van s*ksuele geweldpleging.

Halverwege de tour, toen ze in Kaapstad, Zuid-Afrika, was, nam de reis een onverwachte wending. Terwijl ze de wereld over reisde en campagne voerde tegen s*ksueel geweld, werd Amber verkracht in een douche door een man.

Eerder die avond had ze de man ontmoet in een bar nabij haar hostel. Toen hij haar had aangeboden om samen met hem te douchen, stemde ze in. Ze was al 2 dagen ziek en er was geen warm water in het hostel waar ze verbleef. Ze snakte er dan ook naar om onder een warme douche te staan. Hoewel ze had ingestemd om met de man te douchen, had ze niet ingestemd met de geslachtsgemeenschap. De man verkrachtte haar meerdere malen op brute wijze onder de douche.

Maar Amber deed iets dat ongebruikelijk is voor slachtoffers van verkrachting. Vlak na de verkrachting, maakte ze foto’s van zichzelf en haar omgeving en postte deze op sociale media. Daarnaast deelde ze de ijzingwekkende details met de hele wereld.

“Ik wist direct dat ik deze gebeurtenis niet geheim kon houden. Ik vertelde slachtoffers immers elke dag dat ze het aan anderen moesten vertellen, ik wist dus dat ik daad bij woord moest voegen,” zei ze. “Dus het eerste wat ik deed, was een foto maken en een post schrijven, waarin ik vertelde wat er gebeurd was.”

Na de post, kreeg ze veel steun voor haar dapperheid en het delen van haar kwetsbaarheid met de wereld, maar ze kreeg ook een hoop reacties van mensen die haar handelingen voor de verkrachting bekritiseerden.

Na de gebeurtenis, bleef ze nog enkele weken in Zuid-Afrika om haar campagne voort te zetten en om de politie en de Amerikaanse ambassade te woord te staan over de verkrachtingszaak. Ze bleef haar verhaal en ervaringen op sociale media delen, waar ze ook inging op de kritiek.

Er is geen rechtvaardiging voor seksueel geweld. Als een persoon op welk moment dan ook ‘nee’ zegt, moet dit ALTIJD gerespecteerd worden. Alles behalve ‘ja’ is nee.

Deel Amber’s hartverscheurende, maar toch ook krachtige verhaal, om alle slachtoffers van verkrachting te steunen.

DELEN