De vrouw hoort gejank onder de grond. Als de brandweer het eindelijk uitgraaft, stromen de tranen.

0
899

Maverick is een 12-jarige herdershond die geen eenvoudig leven achter de rug had. Toen hij jong was, werd hij gewoon op straat gezet waar hij dan door een auto werd aangereden en uiteindelijk zelfs nog in een wasbeerval kwam vast te zitten. Maar helaas was zijn lijdensweg nog niet over.

maverick1

Maverick woont tot zijn verwondingen genezen zijn bij een pleegfamilie in de Amerikaanse staat Missouri. Op een dag loopt hij de tuin in om zijn behoefte te doen. Maar hij zou niet meer terugkeren. Zijn familie is uiteraard heel erg bezorgd. Drie dagen lang zoeken ze vertwijfeld naar de viervoeter, maar tevergeefs. Maar zijn eigenares Lisa wil niet opgeven: “Ik moest nog een laatste keer naar hem zoeken. Toen hoorde ik plots een zwak gejammer”, zegt ze. Het geluid kwam van onder de grond. “Mijn goede oude Maverick zat meer dan anderhalve meter diep onder de grond.”

maverick2

Maverick was in een zinkgat gevallen, een gat in de grond dat zich bijvoorbeeld vormt wanneer aarde onder de grond door water weggespoeld wordt. Maverick werd dus levend begraven. Zijn familie probeert hem meteen op te graven, maar hoe meer ze proberen, hoe dieper de arme hond wegzinkt. Hij zat bovendien al drie dagen onder de grond en zou het van ondervoeding niet lang meer uithouden.

maverick3

De familie schakelt de hulp in van de familie die er na twee uur eindelijk in slaagt om de hond terug aan de oppervlakte te brengen.

maverick4

De arme hond werd meteen overgebracht naar de dierenkliniek, waar hij een aantal dagen moest herstellen. Maverick is nog steeds in shock maar langzaam maar zeker herstelt hij van zijn verwondingen.

maverick5

Na enkele dagen in de kliniek mag hij eindelijk terug naar huis. “Hij eet en speelt terug. We bedanken iedereen voor hun woorden van steun en gebeden”, schrijft Lisa. Eindelijk is Maverick terug thuis. We hopen dat hij van verdere ellende bespaart blijft in zijn leven!

maverick6

Het is nauwelijks te geloven dat Maverick deze hel kon overleven – drie dagen lang zat hij immers zonder voedsel of water onder de grond gevangen.

DEEL dit verhaal met je vrienden!

DELEN