Dit is hoe je jouw migraine geneest – door middel van je voeding op DEZE manier aan te passen

0
189
Veel mensen hebben last van migraine. Als je niet diegene bent, ken je zeker iemand die het wel heeft – en weet je hoe vreselijk het kan zijn.

Migraine heeft op iedereen een andere invloed, maar normaal kan het worden gedefinieerd als zeer sterke hoofdpijn. In sommige gevallen ga je door migraine wazig zien en heb je een hoge gevoeligheid voor licht en geluid. Sommige mensen hebben zelfs last van ernstige misselijkheid en braken.

Veel voorkomende tabletten tegen hoofdpijn zijn vaak niet effectief bij de behandeling van migraine, je hebt vaak krachtigere geneesmiddelen nodig om de symptomen te verlichten. Maar het beste geneesmiddel is preventie.

Er zijn verschillende manieren om migraine te voorkomen. De sleutel ligt in het feit dat patiënten van migraine vaak een tekort aan vitaminen hebben – en dit kan leiden tot migraine.

Lees onder de foto meer over hoe je een migraine kan voorkomen.

Volgens de Amerikaanse arts dr Weil, heeft migraine invloed op 17 procent van de vrouwen en 6 procent van de mannen op een bepaald punt in hun leven. Sommigen lijden meer dan anderen, en sommige ervaren zulke verschrikkelijke symptomen dat ze regelmatig worden gedwongen om zich ziek te melden op werk.

Verschillende factoren kunnen een migraine uitlokken. Sommige wetenschappers geloven dat de verandering van het weer tot migraine kan leiden, vooral voor mensen die in warme gebieden wonen. Er kan ook een genetisch element in zitten.

Maar nieuw onderzoek laat zien dat er factoren zijn welke leiden tot migraine die je in feite zelf kunt beïnvloeden. Het is aangetoond dat vitaminetekorten migraine kunnen verergeren en onderzoek toont aan dat het gebrek aan foliumzuur, vitamine B6, vitamine B12 en vitamine D tot migraine kan leiden. Als je een tekort hebt aan een van deze vitamine in je dagelijkse voeding, stijgt het risico op migraine met 300%.

Volgens Dr. Weil, zijn er ook een aantal voedingsmiddelen die tot migraine kunnen leiden. Hier is een lijst van voedingsmiddelen die je moet vermijden als je last van migraine hebt:

– Ansjovis
– Avocado
– Banaan
– Cafeïne
– Oude kaas
– Chocola
– Citrus vruchten
– Vijgen
– Haring
– Linzen
– Pinda’s
– Erwten
– Bewerkt vlees (zoals worst en ham)
– Rozijnen
– Frambozen
– Rode Pruimen
– Sardines
– Sojasaus
– Wijn

Als toevoeging is het ook ontzettend belangrijk om goed te slapen – een gebrek aan slaap kan ook leiden tot migraine. Tot slot, het overslaan van maaltijden, lichtflitsen of sterk ruikende chemicaliën of parfums zijn ook migraine triggers.

Als je vaak last hebt van migraine, moet je er serieus overdenken om te stoppen met het eten van één van de bovenstaande voedingsmiddelen. Bovendien, het nemen van supplementen voor de hierboven genoemde vitaminen kan je helpen migraine te voorkomen. Tot slot – vergeet niet om goed te slapen!

Kent jij iemand die regelmatig last heeft van migraine en? Vergeet dit artikel dan niet te delen op Facebook!
DELEN