Oude verlaten trein is omgetoverd tot een huisje van zo’n 9 vierkante meter en het is prachtig!

0
690

In 1939 kwam het dorpje van Essex helemaal onder stoom. Het ligt vlakbij het Glacier National Park – sterker nog, het lag middenin tussen twee ingangen. Maar toen de Greath Northern Railway een halte kreeg in Essex was het alsof er een extra schop kolen in de locomotief gegoten werd en een plan om een derde ingang te maken voor het park deed het dorpje helemaal floreren.

Met het oog op de toestroom van toeristen werd het Izaak Walton Inn geopend. Er werd voor 40.000 dollar geïnvesteerd en het werd een complex met 29 kamers, 10 badkamers, een lobby, een eetzaal en een keuken met een dubbele stoof.

Maar de Tweede Wereldoorlog strooide roet in eten. De plannen voor een tweede ingang werden opgeborgen en nooit uitgevoerd. Het kleine dorpje bleef achter met zijn grote hotel ergens tussen de twee ingangen van het nationale park, en eigenlijk niet veel meer dan dat.

Vandaag is het echter een toeristische trekpleister voor mensen die in alle rust van de natuur willen genieten.

????????????????????????????????????

Voor wie van oude en antieke treinen houdt, is een bezoek aan dit idyllische dorpje een must.

Zou jij hier ooit willen logeren?

Laat het ons weten en DEEL deze prachtige foto’s met je vrienden op Facebook!

DELEN