Vrouw schrikt zich wezenloos – eigen camera probeert spontaan een gesprek met haar te beginnen!

0
127

Rilana Hamer uit Brummen plaatste een paar dagen geleden een post op Facebook met een ontzettend vervelende ervaring. Een camera die ze twee maanden geleden bij de Action had gekocht draaide zich plotseling naar haar toe en zei: “ Bonjour madame”.

Rilana kocht de camera omdat deze via de telefoon te bedienen was en je mee kon luisteren wat er in huis afspeelde. Alles werd via WiFi geregeld. Dit was perfect omdat ze net een pup had aangeschaft die het hele huis op zijn kop zette.

Enkele dagen geleden, na boodschappen te hebben gedaan, zag Rilana dat de camera heen en weer bewoog. Misschien een update, dacht ze? Totdat de camera haar kant op draaide en “bonjour madame” zei. De camera bewoog dezelfde kant als zij op ging en sprak nogmaals, “Bonjour madame, tout bien avec vois?”.

Rilana rende naar de camera en trok de stekker eruit. Ze geeft aan dat ze even dacht gek te worden. Wie weet hoe lang er iemand mee keek?

“Wat heeft die persoon gezien van mij? Mijn huis, mijn persoonlijke bezittingen..”

Samen met een vriendin, en de camera naar de muur gericht, probeerde Rilana de camera nogmaals aan te zetten. Binnen mum van tijd werd er opnieuw contact met haar opgenomen door iemand die een andere taal sprak.

“We haalden de stekker er uit en deden de camera weer in de doos..Huilend, van slag..Mijn privacy, mijn huis, mijn persoonlijke spullen en ikzelf… ik ben bang.. doodsbang.”

RTL Nieuws bericht dat Action is geschrokken van het bericht en de desbetreffende camera in bezit heeft. Deze wordt door de fabrikant onderzocht.

Het is de eerste dergelijke klacht en hij is vrijwel uitverkocht, aldus Yvette Mol van Action, “De vraag is of het aan de camera ligt of aan een verkeerd gebruik van wachtwoorden en WiFi-verbinding. Maar het is vooral hartstikke vervelend voor deze vrouw, laten we dat voorop stellen.”

Het is natuurlijk verschrikkelijk als je privacy op deze manier wordt geschonden. Hieronder kan je het filmpje zien dat Rilana op Facebook heeft geplaatst.

DELEN