10 dingen die vrouwen boven de 40 nooit meer mogen zeggen

0
1123

Als je een bepaalde leeftijd hebt bereikt, kan de moed je wat meer in de schoenen zakken. Terwijl dit nergens voor nodig is: met negativiteit kom je namelijk nergens. Daarom: 10 dingen die vrouwen boven de 40 nooit meer mogen zeggen.

 1. “Niemand wil nog met mij daten op deze leeftijd”
  Niemand wil alleen zijn, ook mannen niet. Iets met… All you need is love? Er zijn genoeg mannen van dezelfde leeftijd die staan te trappelen om op een date met een leuke vrouw te gaan. Vergeet die leeftijd. Wat heb je te verliezen?
 2. “Nu is het te laat”
  Dit is geen goede instelling. Of je nu zit te denken aan een carrièreswitch, een grote reis of parachutespringen. Het is nooit té laat om je hart te volgen. Nooit!
 3. “Mijn sexy-dagen zijn voorbij”
  Onzin! Als jij je sexy voelt, dan straal je dat ook uit. Dus hup, doe een keer een mooi lingeriesetje aan. Al doe je het alleen voor jezelf, je voelt je er gelijk beter en mooier door.
 4. “Kilo’s kwijtraken is onmogelijk op deze leeftijd”
  Het is inderdaad bewezen dat het boven de 30 lastiger is om af te vallen, maar zeker niet onmogelijk. Kleine veranderingen in je levensstijl kunnen al helpen. Schep ’s avonds wat minder op je bord en vervang bijvoorbeeld ongezonde tussendoortjes door wat fruit of een handje noten.
 5. “Yoga is alleen voor jonge en hippe mensen”
  Als je aan yoga denkt, denk je al gauw aan benen in je nek en andere onmogelijke posities. Maar yoga gaat niet over goed of slecht en het is voor alle leeftijden. Je leert je meer ontspannen en dat komt altijd goed van pas, of je nu 22 of 53 jaar bent.
 6. “Bikini’s zijn verleden tijd”
  Je moet natuurlijk dragen waar je je goed in voelt, maar dit betekent absoluut niet dat je boven een bepaalde leeftijd geen bikini meer aan kunt. Zolang je voor een goed passend model kiest, kan het je juist alleen maar jonger laten lijken. Wie wilt dat nu niet?
 7. “Ik ben te oud om te veranderen”
  Vraag jezelf eens af waarom je wilt veranderen en waarom je denkt dat dit niet meer kan? En denk gelijk ook aan hoeveel gelukkiger je je zult voelen als je wel de stap durft te nemen om te veranderen.
 8. “Mijn beste jaren zijn voorbij” 
  De toekomst kun je niet voorspellen. “Mijn beste jaren zijn voorbij” kun je dus niet zeggen. Wie weet wat voor leuke dingen je nog te wachten staan.
 9. “Ik ben te oud om te dansen”
  Dansen is ontspanning en ontspanning heb je nodig. Dit heeft niks met je leeftijd te maken. Gooi die angsten weg en steel tijdens een feestje de show op de dansvloer. Durf je het toch niet aan? Doe dan thuis de gordijnen dicht en vier je eigen feestje. Kun je even helemaal je gang gaan.
 10. “Mijn tijd komt nog wel”
  Hartstikke lief dat je zo veel voor een ander doet, maar denk ook een keer aan jezelf. Als je dit altijd blijft denken, komt jouw tijd nooit. Terwijl jij net zo veel recht hebt op een mooi en leuk leven.

Pak dus alle kansen die je hebt en geniet van het leven. Je gaat nog zo veel mooie jaren tegemoet. En vergeet niet: Het glas is altijd half vol.

DELEN