Als je vaak hoofdpijn hebt, weinig energie en lijdt aan slapeloosheid , zou je dit moeten innemen

0
1297
De meesten van ons denken dat deze symptomen het gevolg zijn van te hard werken. Maar ze kunnen ook worden veroorzaakt door lage hoeveelheden magnesium en vitamine K in je lichaam. Bright Side staat op het punt om je alle snelle feiten te geven die je over deze belangrijke micro-elementen moet weten, dus blijf gewoon lezen.
Magnesium
Voordelen
Magnesium is betrokken bij ten minste 300 verschillende chemische reacties in ons lichaam. Het helpt bij het omzetten van voedsel in energie en het creëren van nieuwe eiwitten uit aminozuren. Daarom gebruikt men het om angst en stress te verlichten, en vermoeidheid te bestrijden.
Magnesium kan hoofdpijn voorkomen, en zelfs helpen om migraine te behandelen. De verlaagde serotonine niveaus, zorgt ervoor dat de bloedvaten verstrikt raken en het functioneren van de neurotransmitter beïnvloedt.
Lage niveaus van magnesium kunnen leiden tot depressie en slapeloosheid.
Bronnen
De aanbevolen voedingsbijslagen (RDA) zijn 400 mg voor mannen van 19 tot 30 jaar en 420 mg voor ouderen; voor vrouwen, 310 mg voor de leeftijden 19-30 en 320 mg voor oudere.
Hier zijn de beste bronnen voor je dagelijkse dosis magnesium:
Spinazie
Noten
bruine rijst
Brood (vooral volkoren)
Vis
Vlees
Avocado
Vitamine K
Voordelen
Vitamine K synthetiseert eiwitten die essentieel zijn om bloed te stollen en te stoppen. Een tekort kan overmatig bloeden veroorzaken.
Andere voordelen van vitamine K die zijn voorgesteld, maar niet volledig wetenschappelijk bewezen zijn, bescherming tegen de verkalking van slagaders en kleppen en een verminderd risico op zowel de ziekte van Alzheimer als prostaatkanker.
Het werkt samen met vitamine D om calcium naar de botten te leiden en hen te binden om je botten sterker te maken. Lage niveaus van vitamine K kunnen leiden tot een verhoogd risico op fracturen.
Bronnen
De aanbevolen dagelijkse aanbevolen hoeveelheid (RDA)  vitamine K varieert, afhankelijk van leeftijd, geslacht en gewicht. Echter, een eenvoudige handleiding voor volwassenen (uit de UK’s NHS) is 0,001 mg vitamine K voor elke 1 kg lichaamsgewicht.
Hier zijn de beste bronnen om uw dagelijkse dosis vitamine K te krijgen:
Kruiden zoals basilicum, salie, tijm, peterselie, koriander, marjolein en bieslook.
Groene bladgroenten zoals boerenkool, spinazie, mosterdgroen, kool, bietgroen, raapgroen en andere groene koolsoorten.
Groentesalade , lente-ui, tuinkers, radicchio, waterkers, romeinse sla, rode sla, rucola, selderij en ijsbergsla.
Brassica Groenten zoals Spruitjes, Broccoli, Kool, Pak Choi, Savokool en Bloemkool.
Kruiden zoals cayennepeper, paprika, chili poeder en curry.
Andere bronnen: asperges, venkel, prei, okra, augurken, sojabonen, olijfolie en gedroogde vruchten.
Zorg ervoor dat je advies van je arts vraagt voordat je magnesium en vitamine K gaat innemen, omdat overmatig gebruik van de vitamine, en micro-medische vitaminen bijwerkingen kan veroorzaken met andere geneesmiddelen . Een gezond en evenwichtig dieet kan meer dan genoeg van de benodigde magnesium en vitamine K voor je lichaam bieden!
DELEN