Te vroeg geboren baby was te klein en stervende. Dus deden artsen iets wat haar leven redde.

0
720

Neonatale zorg heeft de laatste jaren een hele weg afgelegd, maar soms moeten dokters creatief zijn om een klein leven te redden. Pixie Grant bracht de eerste maanden van haar leven niet in de armen van haar moeder door, maar in een extreem bizarre plek: een plastic sandwich zak. Inderdaad, een broodzak! Pixie werd al na 28 weken geboren toen de artsen vaststelden dat ze in de baarmoeder geen gewicht meer zou winnen. De medische staf probeerde nog een plan te bedenken om haar geboorte uit te stellen, maar blijkbaar was Pixie voorbestemd om in oktober te verjaren.

De mama van PIxie had geen andere keuze dan om een keizersnede te ondergaan. Van zodra Pixie geboren werd, beseften de artsen dat de baby warm gehouden moest worden, anders zou ze zeker sterven. Ze woog amper 500 gram! Ze zochten maar konden geen normale medische apparatuur vinden omdat het allemaal te groot was.

Dus wikkelde een snel denkende dokter haar in een hoed en een plastic broodjeszak om haar warm en geïsoleerd te houden. Dit waren gewoon de twee kleinste dingen die toen voor het grijpen lagen!

De volgende dagen waren van uur tot uur een voortdurende overlevingsstrijd. Het kleine meisje was zo fragiel dat haar moeder haar gedurende de volle 18 dagen niet kon knuffelen … en nog eens vijf maanden voor ze naar huis zouden kunnen gaan.

Maar nu is ze thuis! De familie Grant kan nog steeds niet geloven dat hun kleine meid eindelijk bij hen is … en ze zijn de dokters eeuwig dankbaar voor deze miraculeuze overleving!

Dit kleine meisje heeft heel wat te vertellen als ze later groot is … en haar ouders zullen evenmin genoeg kunnen krijgen van dit opmerkelijke verhaal.

DEEL dit ongelofelijke verhaal met je vrienden op Facebook!

DELEN