Met deze briljante truc hoef je nooit meer je douche schoon te maken! Wij zijn om!

0
782

De douche schoonmaken was nog nooit zo effectief

Als er nou iets in huis is dat je constant schoonmaakt, maar wat nooit lang schoon blijft, dan is het wel de douche. Wat je ook doet of hoe vaak je het ook doet, de douche lijkt bijna altijd wel vuil te blijven. Schoonmaken is vaak al ondankbaar werk, maar weer een vieze douche is wel erg storend natuurlijk. Dankzij de slimme trucjes van ‘Clean My Space’ hoef je nooit meer tijd te verspillen aan het schoonmaken van je douche.

Dit is wat je nodig hebt:

– Badkamer tegelreiniger of neutrale zeep
–  Een dubbelzijdige spons (die geen krassen maakt)
–  Microvezeldoekjes
– Een trekker
– Baksoda
– Schoonmaakazijn voor je glazen douchedeuren (als je die hebt)

Wat moet je doen?

Verwijder allereerst al je spullen uit de douche. Doe het douchegordijn opzij, als je dat hebt in de douche, en spuit de badkamerreiniger op de tegels. Laat het ongeveer vijf minuten intrekken, zodat de badkamerreiniger zijn werk kan doen. Maak vervolgens je muren schoon met de spons, dit doe je met de klok mee totdat je alle tegels hebt gehad.

Voor oppervlaktes die niet van glas zijn, kun je ervoor kiezen om wat baksoda op je spons te doen om het goed te kunnen verwijderen. Een theelepel baksoda op je spons is genoeg. Dit kun je herhalen voor alle onderdelen en oppervlaktes van je badkamer, dus niet alleen de douche, maar ook het bad bijvoorbeeld. Vervolgens gebruik je het water uit de douche om alle muren schoon te spoelen, wederom met de klok mee. Gebruik daarna de trekker om het water te verwijderen en met een microvezeldoekje maak je het helemaal droog.

De douche schoonmaken 2

Hoe voorkom je dat je eindeloos intensief je badkamer schoon moet maken? Het is makkelijker dan je denkt! Gebruik een handdoek of een trekker en maak je douche droog na elke douchebeurt. Op die manier zul je veel minder last hebben van allerlei viezigheid in de douche, vocht is immers de belangrijkste oorzaak hiervan. Verwijder vocht en je houdt vuil uit de buurt. Gebruik daarna een klein beetje douchespray en je zult aanzienlijk minder tijd kwijt zijn aan schoonmaken. Even na elke douchebeurt natrekken dus en je glas, tegels en kranen blijven blinken!

Misschien lukt het je dankzij deze routine zelfs om helemaal geen schoonmaakbeurten meer te hoeven doen in de douche. Als je trouw deze handelingen blijft verrichten, bespaar je jezelf tijd, geld en water. Wie wil dat nou niet? Bekijk hier het handige instructiefilmpje nog een keer goed op je gemak:

DELEN