Ongelofelijk: Dit doet de 65-jarige zonder uitzondering een keer per week voor zonsondergang.

0
742

Deze 65-jarige man stelt zich niet tevreden met een gezapig en rustig leventje als gepensioneerde. Om zijn gemeenschap te helpen doet hij elke week iets ontzettend ontroerend dat niet onopgemerkt gebleven is.

De voormalige vorkheftruckchauffeur Brian Brikett uit Dublin, Ierland, was niet ontgaan dat er in zijn stad vele dakloze personen leven. Om hun nood een beetje te verzachten, bereidt hij elke maandagavond consequent 50 maaltijden die vervolgens op straat uitgedeeld worden.

Hij betaalt de ingrediënten uit eigen zak en schenkt de maaltijden aan de liefdadigheidsinstelling “A Lending Hand”, die de maaltijden op haar beurt onder de dakloze bevolking verdeelt.

Op een dag had hij zelf een helpende hand nodig om zijn maaltijden te vervoeren. Er werd een oproep op Facebook geplaatst: “Deze gepensioneerde gentleman maakt elke maandagavond vijftig currygerechten voor onze dakloze vrienden.”

“Vandaag heeft hij echter een lift nodig van Ballyfermot naar de Dame street en weer terug. Zijn er misschien leuke mensen die hem willen helpen?”, zo luidde het op de website van de organisatie.

Uiteraard diende er zich snel iemand aan, maar dat is nog niet alles: dankzij de oproep veroverde de Ier de harten van vele internetgebruikers. Ook de organisatie A Lending Hand drukte haar dankbaarheid uit:

“Brian deed het opnieuw … We zijn verbaasd dat onze post zoveel gedeeld en leuk gevonden werd. Hartelijk dank voor de aandacht voor ons werk, want we hebben ontzettend veel steun gekregen. De voorbije weken hadden we immers geen geld of waardebonnen, zodat we alles uit eigen zak moesten betalen. Hartelijk dank!”

DEEL dit prachtige initiatief met iedereen die je kent!

Bron en afbeeldingen: Daily Edge

DELEN