Wikkel jij je haar in een handdoek wanneer je uit de douche komt? Je maakt een grote fout!

0
869

Douchen of in bad gaan is voor veel mensen een deel van hun dagelijkse routine waar we vaak niet bij nadenken. We hebben toen we klein waren geleerd om onszelf schoon te houden. Het is dus lastig om je voor te stellen dat je misschien iets verkeerd doet, er zijn echter een paar dingen die bijna iedereen verkeerd doet. Hier zijn een paar voorbeelden van de meest voorkomende gewoontes wanneer je aan het douchen bent.

haar

1. Je haar elke dag wassen

We willen allemaal schoon en glimmend haar. Maar de waarheid is dat wanneer je elke dag je haar wast dit een grote fout is. Je haar te vaak wassen kan zorgen voor een geïrriteerde en droge hoofdhuid. Twee keer per week is genoeg, wanneer je krullend of dik haar hebt rade experts het aan om je haar maar een keer per week te wassen.

2. Het nemen van te lange douches

Het kan een van de grootste zaligheden in het leven zijn maar lang douchen kan een natuurlijke laag weefsel van de huid verwijderen. Je kunt het beste tussen de 5 en 10 minuten douchen. Ook vaker dan een keer per dag douchen is niet goed voor de huid. Wanneer je echt een tweede keer moet douchen omdat je veel hebt gezweet of iets dergelijks is het belangrijk dat je dit zo snel mogelijk doet.

3. Je voeten of rug niet wassen

Het is vaak moeilijk om bij je rug te komen en je voeten zijn ook vaak een puntje dat wordt overgeslagen tijdens het wassen van je lichaam, maar ook dit is geen goede gewoonte. Alle huid op ons lichaam bevat dode cellen die van je lichaam moeten worden verwijderd. Vooral bij de voeten is dit belangrijk omdat deze snel door bacterie of schimmels kunnen worden aangetast.

4. Je spons niet laten drogen

Als je een spons onder de douch gebruikt is het belangrijk om deze goed te laten drogen, de huidcellen die je afwast kunnen zich ophopen in de gaten van de spons wat zorgt voor de ideale broedbodem voor bacteriën. Daarom is het belangrijk om je spons te drogen na het douchen.

5. Huid crème te laat opdoen

Je huid schoon houden is heel belangrijk, maar als je zeep gebruikt om je huid schoon te houden kan je huid snel uitdrogen. Daarom is het goed om na elke douchebeurt huid crème op je lichaam te smeren. Maar wacht niet tot je huid helemaal droog is, want deze crème moet op een natte huid worden aangebracht.

Deel dit bericht met al je vrienden en familie op Facebook!
DELEN