Man ziet dieren sterven door gebrek aan water – besluit zelf actie te ondernemen om hun dorst te lessen

0
886

Tijdens werktijden verbouwt Patrick Kilonzo Mwalua erwten in een Keniaans dorp. Maar, in de avond rijdt Patrick uren achter elkaar om water de brengen naar dorstige antilopen, buffels, olifanten en zebra’s.

De 41-jarige Patrick brengt vier avonden in de week meer dan 11 duizend liter naar de uitgedroogde dieren. De dieren weten al wanneer hij eraan komt door het geluid van de auto. Sommige rennen hem zelfs tegemoet!

“Er is geen water, dus de dieren zijn van mensen afhankelijk”, vertelde Mwalua aan The Dodo tijdens een ernstige droogteperiode. “Als wij ze niet helpen, sterven ze.”

Facebook / Patrick Kilonzo Mwalua
Facebook / Patrick Kilonzo Mwalua

Patrick brengt het water naar drinkplaatsen, waar dieren zich verzamelen om water te drinken. Veel drinkplaatsen zijn door mensen aangelegd en hopen zich soms op met de ontlasting van de dieren, als dit het geval is dan maakt Patrick deze ook schoon.

Hij was op het idee gekomen om water naar de dieren te brengen toen hij zag hoe de klimaatveranderingen zijn tol eisten. Vooral verleden jaar viel er erg weinig regen en was er veel sterfte door uitdroging onder de inheemse dieren.

Facebook / Patrick Kilonzo Mwalua
Facebook / Patrick Kilonzo Mwalua

“We zien niet meer zo veel regen als vroeger”, zei Patrick. “Ik ben ze water gaan geven omdat ze anders zouden sterven.”

https://www.facebook.com/patrick.mwalua
https://www.facebook.com/patrick.mwalua

Patrick is ook de oprichter van Tsavo Volunteers, wiens missie het is om de aandacht en het bewustzijn te verhogen bij de lokale gemeenschappen en scholen omtrent het dierenleven in Kenia.

Er is een fondsenwerving campagne opgezet op GoFundMe om Patrick te helpen. De teller staat inmiddels op meer dan 300.000 euro. Alle opbrengsten gaan naar het huren van watertrucks om het broodnodige water bij de dieren te brengen.

Facebook / Patrick Kilonzo Mwalua
Facebook / Patrick Kilonzo Mwalua

Mensen zoals Patrick zorgen voor een betere wereld. Vergeet niet dit bericht met vrienden en familie te delen als je het leuk vindt!

DELEN