Het was geen haai die de bezoekers op het strand opschrikte – het bleek veel erger te zijn

0
1073

De dag begon als een gewone zomerdag in de Amerikaanse stad Panama City. Jessica Simmons genoot van een mooie dag op het strand, en alles leek normaal te verlopen. Maar toen keek Jessica naar de horizon en ze zag iets in het water – negen mensen leken voor een of andere reden in paniek te zijn.

Mashable schrijft dat Jessica eerst dacht dat de mensen in de zee een haai hadden gezien. Naar snel realiseerde Jessica wat er aan de hand was. De negen mensen zaten vast in de zee door sterke stromingen en waren in het gevaar om te verdrinken.

Facebook / Wes Wyatt WBRC

Vijftien minuten eerder was Roberta Ursey samen met haar man, zonen en moeder het water ingegaan om wat afkoeling te krijgen. Maar toen Roberta terug op het strand was zag ze dat haar zonen nog in het water zaten.

“Ze schreeuwden en huilden, alsof ze vast zaten,” zei Roberta tegen de Washington Post.

Samen met de overige familieleden begon ze, ondanks waarschuwing van andere strandbezoekers, te zwemmen om haar hulpeloze zonen te redden. Maar de golven waren te sterk, en al snel had de zee de hele familie in haar golven gevangen.

Facebook / Jessica Mae Simmons

Ze vechtten nu voor hun leven, en Jessica kon dit zien vanop het strand. Toen Jessica eindelijk begreep wat er aan de hand was, reageerde ze onmiddellijk.

– Ik dacht: “Deze mensen mogen vandaag niet verdrinken. Het mag niet gebeuren. We moeten ze hieruit krijgen,” zo zei Jessica aan de Panama City News Herald.

Jessica pakte een surfplank en ging toen ook het water in. Op dat moment zagen ook de andere strandbezoekers wat er aan het gebeuren was, en besloten ze ook te helpen. Snel vormden meer dan 80 mensen een menselijke ketting om de mensen in nood uit de oceaan te krijgen. Iedereen hield elkaars hand vast om zo de mensen uit het water te trekken.

Facebook / Jessica Mae Simmons

Toen bereikte de ketting de familie in nood, en Jessica zag dat er iets mis was. De grootmoeder van de familie had veel water binnengekregen en was erg uitgeput. De stressvolle situatie was haar te veel geworden en de oma had een hartaanval gekregen. Maar dankzij de snelle actie van Jesssica kon de oma op het strand raken en kon ze verzorging krijgen van de hulpdiensten.

Eens in het ziekenhuis bleek dat de familie, met inbegrip van de oma, het zou overleven. En dit dankzij deze dappere mensen die heel snel handelden. Zonder Jessica en de andere 80 helden had de familie het waarschijnlijk niet overleefd.

Je kunt haar verhaal bekijken in de video hieronder. Vergeet niet om deze helden te eren door dit artikel te delen!

DELEN