Moeder vos wil haar kind absoluut niet verlaten – uren later vindt een mooie hereniging plaats

0
473

De band tussen een Moeder en haar kind is een heel special iets, het is bijna magisch. Als een kind in gevaar is, zal de moeder er alles aan doen om haar kind te helpen. Dat is niet alleen bij mensen zo, de meeste dieren hebben een sterk moeder instinct.

Toen voorbijgangers een vos compleet stil zagen staan op een weg in de buurt van een dorp, vonden ze het in eerste instantie erg raar. Er was een hoop verkeer en mensen. De vos bleef echter onverschrokken staan, dat terwijl vossen normaal erg schuw zijn voor mensen.

Even later hoorde ze een dier schreeuwen vanuit een afvoer pijp, de voorbijgangers realiseerde zich toen meteen wat er aan de hand was. Een kleine vos was op een of andere manier vast komen te zitten in de pijp en zijn moeder wilde hem niet achterlaten.

De voorbijgangers schakelde meteen de “East Sussex Wildlife Rescue & Ambulance Service” in. De dierenambulance kwam spoedig ter plekke. Er was echter weinig wat de redders konden doen in eerste instantie. De pijp was te lang om een arm in te steken en te klein om met behulp van een andere pijp het vosje eruit te halen.

Uiteindelijk lukte het toch na enkele uren werk om de vos eruit te halen. Even later werd het vosje herenigend met zijn moeder. Het is erg mooi om te zien!

We zijn heel erg blij dat het vosje gered zijn, elk dierenleven telt! We hebben heel veel respect voor de mensen die zich elke dag weer inzetten voor dieren. Deel dit verhaal met je vrienden en familie op Facebook als je het daar mee eens bent!

DELEN