Halfverlamde man deed er drie jaar over om helemaal in z’n eentje een weg door een heuvel te hakken.

0
309

De 63-jarige Melethuveettil Sasi uit Kerala in India is wellicht een van de meest vastberaden personen ter wereld – en hij is halfverlamd. Zelfs in zijn toestand slaagde hij erin om in de buurt van zijn huis een weg te hakken door een berg. Daar deed hij drie jaar over en maakte alleen gebruik van de meest eenvoudige gereedschappen.

De voormalige kokospalmklimmer kan zijn rechterhand nauwelijks bewegen en amper wandelen.

Sasi werkte als boomklimmer van toen hij 15 jaar oud was. Maar op een dag, achttien jaar geleden, liep het mis en viel hij uit een boom. Hij raakte zwaargewond en de rechterkant van zijn lichaam bleef verlamd.

Door het ongeval moesten zijn zonen stoppen met school en gaan werken. Het duurde maanden vooraleer Sasi zijn ledematen terug een beetje kon bewegen, maar dankzij een doorgedreven fysiotherapie kan hij weer wandelen. Hij herwon eveneens de controle over zijn rechterhand. Hoewel Sasi niet meer kon werken, wilde hij het idee om voor zijn familie te werken niet opgeven.

Sasi was vastbesloten om te werken om zijn familie te eten te kunnen geven.

Hij had vervolgens het idee om loterijloten te verkopen, maar om dat te kunnen doen had hij een driewieler scooter nodig.

“Gedurende tien jaar lang klopte ik overal aan om een weg naar m’n huis te laten aanleggen. Maar niets hielp en niemand wilde me helpen”, vertelde hij.

Toen besloot Sasi om het heft in eigen handen te nemen. In dit geval betekende dat letterlijk een pikhouweel om zelf een weg door de kleine heuvel voor zijn huis te graven.

De hardwerkende familieman werkte zes uur per dag om de klus te klaren.

“Ik dacht er nooit over na wanneer de weg klaar zou zijn. Ik was gewoon vastbesloten om een weg te hebben. Ik begon om 5 uur ’s ochtends en stopte om 8u30 wanneer het te warm werd, en begon dan opnieuw om 15u30 of 16 uur en werkte dan tot de zon onderging.”

Mensen lachten Sasi zelfs uit en zeiden dat hij gek was.

Hoewel hij genegeerd en belachelijk gemaakt werd, is er gelukkig een happy end voor Sasi en zijn familie. De lokale overheid wilde hem niet helpen met zijn scooter, maar zijn verhaal ging wel viraal. Mensen die zijn verhaal lazen, besloten om een handje toe te steken en deden hem een scooter cadeau.

DEEL dit verhaal met je vrienden en familie!

Bron en afbeeldingen: Elite Readers

DELEN