Het kind doneert bloed voor zijn zieke zus. Dan krijgt de dokter een vraag die hij nooit zal vergeten.. Tranen in mijn ogen!

0
1008

Dokter Jim Clark deed alles wat in zijn macht lag om het leven van Liz te redden. Het 5 jaar oude meisje werd vastgesteld met een zeldzame ziekte, en had dringend behoefte aan een bloedtransfusie om te kunnen overleven. Het was een kwestie van leven en dood dat er een goede match werd gevonden.

De enige hoop die Liz had was een bloeddonatie van haar tweelingbroer. Maar dit was niet alleen omdat de broer en zus dezelfde bloedgroep hadden, maar ook omdat haar broertje de ziekte die zijn zus trof, had overleefd. Zijn bloed bevatte antilichamen die Liz’s leven konden redden. Toen de arts aan het jongetje vroeg of hij bloed wilde doneren voor zijn zus, aarzelde hij. Maar toen de dokter hem uitlegde dat het de enige manier was om het leven van zijn zus te redden, stemde hij toe.

bloed1

De transfusie kon beginnen. Broer en zus lagen tijdens de transfusie zij aan zij en de dokter was enorm opgelucht toen Liz’s gezicht weer wat kleur kreeg. Maar toen de procedure voorbij was, vroeg de jongen aan de dokter, “Wanneer ga ik nu dood?”

De jongen dacht dat hij zijn leven moest geven voor zijn zusje. De arts stelde hem onmiddellijk gerust en legde uit dat hij helemaal niet dood zou gaan.
De arts publiceerde dit verhaal op internet om te laten zien hoe groot de liefde van deze jongen voor zijn zusje was.

bloed

Vergeet ons niet leuk te vinden:
DELEN