Bevallende vrouw pleegt zelfmoord omdat de familie haar verzoek om een keizersnede weigerde.

0
1404

Bevallen is geen lachertje en het wekt wellicht de meest vreselijke pijnen op die een mens kan voelen. Toen de zwangere 26-jarige moeder genaamd “Ma” ging bevallen vroeg ze haar familie om een keizersnede. Haar familie weigerde echter, waardoor de dame zo emotioneel werd dat ze uiteindelijk zelfmoord pleegde.

“Ma” werd opgenomen in het Yulin No. 1 Hospital in de provincie Shanxxi in het noorden van China, sprong kort na haar opname de dood tegemoet. IJzingwekkende beelden van een verwarde Ma doen ondertussen online de ronde.

Ma kon de pijn van de bevalling niet aan, waardoor ze volgens de lokale media zelfmoord pleegde. We zien hoe de vrouw neerknielt voor haar familie. Ze smeekte om een keizersnede maar haar familie weigerde dat.

Het ziekenhuis bracht een verklaring uit waarin uitgelegd werd dat Ma, die 41 weken zwanger was, een baby had met een te groot hoofd waardoor een natuurlijke bevalling gevaarlijk zou zijn. De dokters hadden een keizersnede voorgesteld. Maar volgens de Chinese wet had ze daarvoor toestemming van haar familie nodig. De familie drong er echter op aan dat ze op een natuurlijke manier zou bevallen.

Ma wandelde tot twee keer toe de kraamafdeling uit om haar familie te informeren dat de pijn ondraaglijk was en dat ze een keizersnede wilde.

Om acht uur ’s avonds sprong Ma van de vijfde verdieping naar beneden, en overleed samen met haar ongeboren kind.

De echtgenoot van Ma verklaarde aan China Daily echter dat het het ziekenhuis was dat de keizersnede weigerde uit te voeren.

Mensen over de hele wereld zijn nu woedend dat zwangere vrouwen zelf geen beslissingen mogen nemen. Wat vind jij hiervan? Laat van je horen in de reacties en DEEL dit bericht met je vrienden!

Bron en afbeeldingen: Elite Readers en China Daily

DELEN