Leeuwinnen jaagden op een baviaan, terwijl een jong zich aan haar vastklampte. Wat ze daarna deden is moeilijk te verklaren!

0
1206

Fotograaf Evan Schiller en zijn vrouw Lisa Holzwarth, die ook fotograaf is, zijn altijd gepassioneerd geweest over het leven van de grote katten. Ze besteden veel tijd aan het documenteren van hun leven. Tijdens hun reizen over de wereld hebben ze meerdere malen Afrikaanse leeuwen opzocht. Gedurende een van die reizen konden ze een interessante en ongewone gebeurtenis vastleggen.  

Tijdens een reis in Botswana zagen ze een troep bavianen die rustig in een paar bomen zaten te eten. Na een tijdje werden ze door een troep leeuwen aangevallen.

1


Twee leeuwinnen slaagden erin om een volwassen baviaan te vangen. Pas toen de fotografen zagen wat ze hadden gevangen, merkten ze dat een babybaviaan zich aan de vacht van de volwassen aap vastklampte.

2


Het jonge dier liet instinctief de vacht van zijn moeder los en begon onhandig te vluchten. De jonge aap was een gemakkelijke prooi voor de leeuwen! De volwassen bavianen uit de troep hadden zich hoog in de bomen verstopt, omdat hun angst te groot was om het kleine aapje te helpen.
Op de volgende pagina kun je zien wat er met de jonge baviaan gebeurde.

3

De leeuwinnen raakte geïnteresseerd in de baby, maar het ongewone was dat ze met het angstige jong begonnen te spelen! Om te voorkomen dat ze het kleine aapje pijn deden, begonnen ze heel voorzichtig met hem te spelen.

4


Een van de leeuwinnen nam het kind in haar bek en bracht hem naar de schaduw tussen een aantal bomen. Ze legde de aap tussen haar poten neer en begon met hem te spelen.

5


De aap knuffelde haar en begon met de leeuwin te spelen, zonder ook maar een idee te hebben van het gevaar waarin hij verkeerde. Maar dat was nog niet alles!

6

Toen de mannetjesleeuwen de aap begonnen te naderen, joeg de leeuwin hen snel weg! Ze kregen geen kans om in de buurt van het jong te komen.
7


Dit gaf een volwassen baviaan de kans om snel dichterbij te komen en het kleintje terug naar de troep te brengen. De aap was aan een groot gevaar ontsnapt, zonder ook maar een schrammetje op te lopen! Dit laat zien dat de leeuwinnen ook moeders zijn die niet toestaan dat een jong gekwetst wordt, en het maakt niet uit wat voor soort dier het is.

98

DELEN