Hij dumpte afval in het bos en reed weg. Tot zijn verbazing bracht iemand alles terug naar zijn huis!

0
1892

De Franse stad Laigneville in Picardië heeft een slimme burgemeester die orde op zaken stelde toen iemand de omgeving vervuilde. Maar laten we bij het begin beginnen. Een man maakte een wandeling in het bos om van de schone lucht en de prachtige natuur te genieten. Plotseling zag hij een verdachte vrachtwagen.

Hij besloot om te gaan kijken waar deze naar toe ging. De auto stopte aan de rand van het bos en de chauffeur begon bouwafval en andere rommel te lossen. Hij moet er zeker van zijn geweest dat niemand hem had gezien en dat hij ermee weg zou komen, maar dat was niet zo. De getuige van het incident bracht de burgemeester ervan op de hoogte.


mayor-turned-garbage


Die ontdekte al snel dat de persoon die verantwoordelijk was voor de vervuiling van het bos voor een lokaal bouwbedrijf werkte. Hij besloot hem een lesje te leren en al het afval terug te brengen naar de eigenaar. Hij regelde een vrachtwagen en het vuilnis werd naar het terrein terug gebracht.
mayor-turned-garbage11


Onvoorstelbaar hoeveel telefoontjes ik kreeg van burgemeesters uit heel Frankrijk en zelfs uit het buitenland. Iedereen steunde me en wil ook zo handelen – zei de trotse Christophe Dietrich.

mayor-turned-garbage3


Maar één iemand was niet zo blij en begon de burgemeester van zeer ongepast gedrag te beschuldigen. Diens antwoord was kort:

Ik heb niets illegaals gedaan. Ik heb alleen maar de rommel aan de rechtmatige eigenaar teruggegeven.

mayor-turned-garbage22

DELEN