Artsen amputeren haar benen, handen en neus. Wanneer ze haar vertellen waarom, wordt ze woedend.

0
1335

Leonor Harris was een kunstlerares op een school in Puerto Williams, Chili. Haar leven was vrij normaal tot ze zich op een dag behoorlijk ziek voelde. Ze gaf de hele nacht over, had het koud en was zo vermoeid dat ze de volgende dag met het vliegtuig naar de dichtstbijzijnde stad moest worden overgebracht. Direct na aankomst, raakte Leonor in een diepe coma waar ze pas na 3 lange maanden uit zou komen.

In die periode stonden artsen met hun handen in het haar. Ze konden niet verklaren wat de symptomen veroorzaakte. In eerste instantie dachten ze aan een hersenvliesontsteking, maar uit diverse onderzoeken bleek achteraf dat er een vitaal orgaan in Leonor’s lichaam ontbrak: de milt. Plotseling viel alles op zijn plaats!

Leonor had een infectie opgelopen door een veelvoorkomende bacterie, pneumococcus. Maar in haar geval, was haar immuunsysteem verzwakt waardoor de bacterie vrijwel ongehinderd haar lichaam kon aanvallen. De infectie verspreidde zich snel en leidde tot necrose in haar ledematen.

Leonor’s lichaam rotte weg. Om haar leven te redden, moesten artsen een drastische beslissing nemen: haar vingers, benen en neus moesten geamputeerd worden.

Toen Leonor na lange tijd uit de coma ontwaakte, voelde ze wel dat ze nog leefde, maar voelde ze zich anders. “Ik vermoedde dat ze iets geamputeerd hadden, ik voelde het. Maar ik wist niet dat het mijn benen waren. Ik had geen idee, ik voelde niets. Ik kwam er pas achter toen een arts me op een ochtend kwam onderzoeken en de lakens naar achteren trok om te zien hoe de littekens en stompen heelden. Op dat moment wist ik dat ik geen benen had. En dat was het ergste van alles” vertelde ze.

DELEN