Verlamde bruid drijft met een geweldige verrassing tijdens de bruiloft de tranen in de ogen van de gasten.

0
993

Elk meisje droomt haar hele leven van haar bruiloft tot op de dag dat het daadwerkelijk gebeurt. Jaquie Goncher wist dat niets haar kon tegenhouden van een perfecte bruiloft. Ze wist dat ze moest doen wat iedereen voor onmogelijk hield: zelf over de rode loper naar haar bruidegom aan het altaar wandelen.

In 2008 was Jaquie het slachtoffer van een ongeluk waardoor ze verlamd raakte. Haar dokters zeiden haar dat de kans dat ze ooit nog zou lopen “beperkt” was. Tot iedereens verrassing was Jaquie niet alleen in staat om naar het altaar te wandelen, maar kon ze ook met haar echtgenoot dansen!

Even terug naar het levensveranderende ongeluk. Het begon allemaal zo onschuldig leuk, maar in een oogwenk lag haar leven in diggelen. In 2008 bezocht de vrouw een vriend om er in het zwembad te zwemmen. Na een duik in het zwembad kwam ze levenloos bovendrijven. Ze besefte algauw dat ze haar lichaam niet meer kon bewegen.

In het ziekenhuis bleek dat haar C5 ruggenwervel verwoest was en dat haar ruggenwervels C2 en C3 gebroken waren. Dit zijn de ruggenwervels die beginnen aan de basis van de schedel en zich uitstrekken tot de achterkant van de nek. Na haar operatie kwam er geen beterschap in haar toestand. Ze bleef verlamd vanaf haar borst.

Er werd haar voortdurend gezegd dat ze niet moest hopen ooit nog te kunnen lopen. Jaquie was niet tevreden met dit antwoord en deed er alles aan om het ongelijk van de dokters te bewijzen. Ze kon haar been een beetje buigen, maar de fysiotherapie was een waar gevecht. Haar bloeddruk was te laag en ze viel voortdurend flauw.

Enkele jaren later vroeg haar vriend, Andy, haar ten huwelijk. Ze zette alle twijfel opzij en was vastberaden om naar het altaar te wandelen.

Met dit nieuwe doel voor ogen was ze erg gemotiveerd. Ze sloot zich aan bij een fitnesscentrum om aan kracht te winnen en overtrof de stoutste verwachtingen.

Vanaf dat ogenblik ging Jaquie 2 uur per dag trainen. Ze deed plankoefeningen, tilde gewichten en liep op de loopband om haar spieren te versterken.

Op haar trouwdag op 22 mei rolde Jaquie zich in een prachtige trouwjurk in haar rolstoel tot aan het begin van het gangpad. Dan stopte ze en stond recht. Alle ogen (gevuld met tranen) waren op Jaquie gericht toen ze naar het altaar begon te wandelen.

Terugkijkend op de foto’s van haar speciale dag is Jaquie overmand door emoties. “Het was erg emotioneel”, zei ze. “Het was niet alleen naar het altaar wandelen dat zo geweldig was, maar die dag stond ik vier uur op mijn benen.”

Ondertussen probeert Jaquie meer en meer te wandelen. En sinds haar bruiloft kondigden de twee ook aan dat ze hun eerste kind verwachten!

DEEL dit bericht om haar verder alle geluk toe te wensen!

Bron en afbeeldingen: Today

DELEN