Dokters denken dat ze gek is en belandt in de psychiatrie. Dan ziet papa iets op televisie en weet het.

0
836

Emily Gavigan begon vreemd gedrag te vertonen toen ze in 2009 aan de University of Scranton studeerde. Ze werd paranoïde en had het er voortdurend over hoe bang ze was dat haar familie iets zou overkomen.

Haar ouders waren bezorgd, maar wisten niet meteen wat ze eraan moesten doen. De familie kon de situatie niet langer verdragen toen Emily op een namiddag verdween. 24 uur lang had ze geen contact met haar familie. Uiteindelijk kregen ze een telefoontje van de grootouders van Emily met de boodschap dat ze bij hun huis in New Jersey was komen opdagen.

Emily reisde zonder geld helemaal van Pennsylvania naar New Jersey. Toen ze daar was toegekomen vertelde ze haar opa dat ze de hele tijd gevolgd werd. Haar opa keek uit het raam en zag niets. Toen haar ouders arriveerden, beseften ze dat het tijd was om hulp te zoeken.

Net zoals haar ouders dachten de dokters dat het probleem mentaal was. Ze voerden onderzoeken uit en schreven medicatie voor, maar niets leek te werken.

Sommige behandelingen maakten het alleen nog maar erger. Dokters begonnen te vermoeden dat haar problemen fysiek van aard waren – zoals een hersentumor – maar ook die testen draaiden op niets uit.

De familie Gavigan probeerde alles. Ze brachten hun dochter naar psychiaters en mentale instellingen, maar die konden het probleem evenmin oplossen. Emily werd slechter en slechter.

Toen de familie op een dag naar een aflevering van de Today Show keek, waren ze geschokt. Ze hoorden het verhaal van Susannah Cahalan, een journaliste van de New York Post, die een artikel schreef over hoe ze maandenlang dacht dat ze gek aan het worden was. Het verhaal klonk de familie opvallend vertrouwd in de oren.

Cahalan leed aan anti-NMDA receptor encefalitis. Dit is een ziekte waarbij het immuunsysteem delen van de hersenen aanvalt en waardoor neurologische schade optreedt. De dokters Emily wilden echter niet weten van deze diagnose en dachten dat de familie zich niet wilde neerleggen bij de mentale problemen van hun dochter.

Uiteindelijk werd ze toch getest op de ziekte en de resultaten waren positief. Eindelijk kon de juiste diagnose gesteld worden.

Het was een lange weg, maar na een jaar stapte Emily eindelijk uit de duisternis. Ze kon haar leven van voor de ziekte hernemen.

Bekijk het onderstaande fragment voor meer info over deze ziekte en DEEL dit met je vrienden op Facebook!

Bron en afbeeldingen: Liftable

DELEN