Deze senioren zaten vast door een kapotte lift – zie dan deze geweldige inspanning van de lokale hockeyspelers

0
272

Het pension Petäjäkoti in Tampere, Finland, heeft heel wat verdiepingen, dus toen de enige lift in het gebouw stopte met werken, was dit een ramp voor de inwoners.

Het lokale hockey team genaamd Harjun Kiekko A schrijft nu een opmerkelijk Facebook-bericht en vertellen ons dat de lift al stuk is sinds begin augustus en de herstellingen zijn uitgesteld tot in oktober. Maar dankzij de hockeyspelers krijgen de gepensioneerden toch de kans om nog buiten te komen tijdens de nazomer.

Toen ze het nieuws over het bejaardentehuis hoorden besloot Eetu Koponen, de leider van het team, actie te ondernemen. Het Finse Ilta-Sanomat schrijft dat Eetu zijn team vertelde over de situatie in het bejaardentehuis, en de jongens besloten om erheen te gaan om de ouderen te helpen.

Facebook / Harjun Kiekko A

De jongens besloten de bejaarden te helpen door hen naar beneden en boven te brengen zodat de ouderen wat frisse lucht konden krijgen. Nu plannen ze dit elke week te doen, zo schrijft het team op Facebook.

Wat een mooie actie van dit team! We hopen dat de lift zo snel mogelijk kan worden hersteld zodat de inwoners naar buiten kunnen wanneer ze willen. Voorlopig hebben ze alvast dit fantastisch hockeyteam om hen te helpen!

DELEN