Heb je een matras dat onder de vlekken zit? Verwijder ze eenvoudig met deze 3 ingrediënten!

0
1202

Verwijder eenvoudig vlekken uit je matras met deze 3 ingrediënten

Een matras met vlekken, we hebben er bijna allemaal weleens mee te maken. Het ziet er vaak niet al te fris uit en het ruikt vaak ook niet al te fris, zeker niet wanneer je bijvoorbeeld kinderen hebt die per ongeluk in bed geplast hebben en jij degene bent aan wie de eer ten deel valt om het op te mogen ruimen.

Er zijn gelukkig heel wat effectieve manieren om bedplassen te voorkomen, denk bijvoorbeeld aan een plaswekker. Maar ook als je van nature bijvoorbeeld veel zweet dan kan het zweet in het matras trekken en dus voor zweetvlekken zorgen. Het ziet er niet al te chique uit, maar je kunt er weinig aan doen, want zweten dat is gewoon puur natuur.

We hebben gelukkig een methode waarmee je eenvoudig dit soort vlekken uit een matras kunt verwijderen. En het mooie van deze oplossing is dat hij niet veel kost en ook nauwelijks chemicaliën bevat, dat is goed voor jezelf en voor de natuur.

Wat heb je nodig?

Je hebt maar drie ingrediënten nodig:

– Baking soda
– Een afwasmiddel naar keuze
– Waterstofperoxide

De benodigde ingrediënten voor het schoonmaken van een matras

Een matras met vlekken 2

Allereerst neem je een plantenspuit en deze vul je voor de helft met waterstofperoxide. Voeg daarna 2 theelepels baking soda hieraan toe en vervolgens ook nog een paar druppels afwasmiddel. Spuit vervolgens het matras ruim in, zodat deze goed vochtig is. Het is nuttig om de zichtbare urinevlekken en/of de zweetvlekken extra in te spuiten. Na slechts een paar minuten zul je zien dat de vlekken wegtrekken.

Een matras met vlekken 3

Vervolgens laat je de bespoten matras ongeveer een half uur zo staan. Verwijder de nog overgebleven baking soda korrels tot slot nog even met een stofzuiger. Je zult zien dat je matras ziet er weer schoon uitziet en je zult merken dat hij ook weer lekker fris ruikt. Vind je dit een handige tip? Vergeet dan niet om dit artikel ook te delen met al je vrienden, familie en kennissen.

DELEN