Jongen poseert met een leeuw voor een foto. Plotseling valt de kop van het dier naar beneden… Waarom? Je zult het niet geloven!

0
1020

Duizenden toeristen gaan elk jaar op een exotische vakantie. Ze willen avonturen beleven en de sensatie voelen van het ontmoeten van gevaarlijke dieren. Een foto van een wild dier is het hoogtepunt van dagenlange reizen vol spanning en plezier. Wie zou er immers niet op Facebook willen pronken met een foto van een leeuw of een tijger?

Stel je voor hoeveel vrienden dat leuk zouden vinden! Het verlangen om anderen te imponeren doet mensen voor dat soort foto’s kiezen. Ze beseffen helaas niet (of willen het niet weten) wat er met de dieren gebeurt alvorens ze aan het publiek worden getoond.

2

In Indonesië is het een vrij gangbare praktijk om leeuwen vol te spuiten met drugs of slaapmiddelen. Ze doen dan niet moeilijk en blijven rustig zitten. Lachende toeristen kunnen zo een gevaarlijk kat aanraken en een op hun gemak een foto maken.
Meestal vraagt niemand zich af waarom het dier zo vriendelijk is. Veel mensen denken dat dat het resultaat is van vele maanden temmen, maar de waarheid is heel wat erger… Kijk maar eens naar deze leeuw!

Het is bijna buiten bewustzijn, hoewel de eigenaar zijn kop vastpakt en naar de camera draait!

DELEN