Bestuurder furieus nadat motorfiets tegen zijn auto knalde. Dan kijkt hij naar het asfalt & de tranen springen onmiddellijk in zijn ogen.

0
1058

Iedereen die al wel eens een aanrijding heeft gehad, weet hoe vervelend dit kan zijn. Maar voor een man sloeg zijn irritatie om in iets veel grootser dan hij zich ooit had kunnen voorstellen.

Sayd Omar Morales Akmad was tijdens druk verkeer onderweg op de Filipijnen toen hij achterin werd aangereden door een motorrijder. Gefrustreerd door de aanrijding ging hij meteen de schade opmeten, nog voor er zich van te vergewissen dat er niemand gewond was.

Sayd was furieus toen hij de enorme deuk in zijn auto zag, en hij wilde de andere man alvast de huid volschelden. Toen trok iets wat naast de motorfiets op de grond lag zijn aandacht. Terug met beide voetjes op de grond door wat hij zag, hield hij zijn mond voor er enkele gemene beledigingen konden ontsnappen.

De woede van Sayd luwde toen hij besefte dat hij aangereden werd door een arme visser die een grote zak rijst bij zich had. De familie van de visser had de rijst nodig om geen honger te lijden, en nu lag elke gram rijst over het asfalt verspreid.

Het was overduidelijk dat de visser zich wellicht geen nieuwe zak rijst kon veroorloven. Sayd postte foto’s van het tafereel op zijn Facebookpagina als herinnering dat materiële dingen niet zo belangrijk zijn dan mensen en hun welzijn.

Toen de politie arriveerde om een verslag op te stellen, gaf de visser zich als schuldige aan, en bood zelfs aan om de schade te betalen. Maar dat zou Sayd niet aanvaarden. Hij zei de politie dat hij geen klacht zou indienen.

Sayd wist dat hij erg veel geluk had met zijn moderne auto en dat hij zijn familie alles kon geven wat hun hartje maar begeerde. Wat hij dan deed, was ondenkbaar – hij greep in zijn portefeuille en gaf de veroorzaker van het ongeval wat cash geld. De visser was tot tranen toe bewogen van dit vriendelijke gebaar!

Sayd herinnerde zich die dag een belangrijke les die hij ooit van zijn grootmoeder geleerd had:

“Verloren dingen kan je altijd vervangen, maar niet het verloren respect en de liefde voor anderen.”

Wees dankbaar voor wat je hebt en DEEL dit bericht om anderen te inspireren!

Bron en afbeeldingen: ShareTap

DELEN