De vader vroeg zich af waarom een van zijn tweelingdochters niet op hem leek. Een DNA-test gaf het verbazingwekkende antwoord

0
1213

Zodra de ouders gewend zijn aan het feit dat ze over een paar maanden een tweeling zullen krijgen, beginnen ze na te denken over hoe de kinderen eruit zullen en of ze op elkaar zullen lijken.

Om daar achter te komen, moet je geduldig wachten en maar hopen dat alles gaat zoals verwacht. Wanneer een eicel door één spermacel wordt bevrucht en de eicel in twee embryo splitst, zullen de kinderen genetisch identiek zijn. In een situatie waarin twee eicellen worden bevrucht door twee zaadcellen, kunnen de ouders twee-eiige tweelingen verwachten, die niet erg op elkaar zullen lijken.

De kinderen zullen compleet verschillende genen hebben en ze kunnen ook van verschillend geslacht zijn. Soms (hoewel heel erg zelden), kan er na de ovulatie een extra eicel vrijkomen en door het sperma van een andere gemeenschap (met een andere man) worden bevrucht.

Een Vietnamees gezin uit de provincie Hoa Binh kreeg ook een tweeling. Iedereen was erg enthousiast en blij omdat ze niet één maar twee lieve peuters kregen.

Na twee jaar was er echter een duidelijk verschil in uiterlijk merkbaar. Wat was de reden ervan? Je vindt het antwoord op de volgende pagina.

Een van de twee zusjes was totaal anders dan haar vader. Ze had dik, golvend haar, terwijl het tweede meisje dunne, korte strengen op haar hoofd had. De vader en zijn familie begonnen iets te vermoeden en ze zetten de moeder onder druk om een DNA-test te doen. Ze hielden ook rekening met de mogelijkheid dat het kind bij de geboorte verwisseld zou kunnen zijn.

Ze wilden het mysterie ten koste van alles opgelost hebben, dus gingen ze naar de Vietnam Genetic Association in Hanoi. De resultaten waren schokkend! Dr. Le Dinh Luong vertelde de ouders dat de tweeling één moeder had maar twee verschillende vaders. Een situatie als deze is uiterst zeldzaam en het was officieel de eerste in Vietnam!

Wetenschappers legden uit dat zoiets alleen mogelijk is als een vrouw meerdere seksuele partners heeft en de twee eicellen tijdens de ovulatie door twee verschillende zaadcellen bevrucht worden. De eitjes kunnen 2 dagen in het lichaam van een vrouw verblijven, maar zaadcellen kunnen het daar wel 7 tot zelfs 10 dagen lang uithouden!

De namen van de ouders werden door de Vietnam Genetic Association niet bekend gemaakt. De beslissing van de vader met betrekking tot het kind is ook niet bekend. Er is in Amerika een soortgelijke situatie geweest.

De man voelde zich bedrogen en besloot om de vrouw die tegen hem had gelogen te verlaten. De rechtbank besliste om hem voor slechts één van de kinderen alimentatie te laten betalen.

DELEN