Leraar dwingt stervende leerling pruik af te doen!

0
1141

Een leraar uit Amerika heeft een doodzieke leerling gedwongen om haar pruik af te doen uit angst dat andere leerlingen ook een pruik zouden dragen. Maar de 11-jarige Ashanti kan het nog steeds niet begrijpen en issindsdien niet meer te troosten. Ashanti heeft namelijk Progeria, een ziekte die veroudering versnelt ook lijdt ze aan alopecia waardoor ze last van haaruitval heeft.

leraar

Om er niet anders dan de andere kinderen er uit te zien, hield ze zich moedig door een pruik te dragen, maar ook dat laatste beetje afleiding werd van haar afgepakt. De dokters zeggen dat Ashanti haar 15e verjaardag niet zal halen en haar moeder vind het schandalig wat de leraar heeft gedaan. De leraar zou als smoesje hebben gebruikt ‘Ashanti het is niet koud, dus doe je pruik maar af’. Voorlopig wilt de 11-jarige Ashanti niet meer terug naar school.

DELEN