Waarom zit er een geheim vakje in je ondergoed plus 6 andere geheimen van alledaagse dingen onthuld

0
430

Er zijn veel producten met een apart detail, wat ons eigenlijk helemaal niet opvalt. Het word pas raar als we hier echt aandacht aan besteden. Denk bijvoorbeeld aan het gaatje in de zijkant van een lollystokje, of hoeden met een bolletje erop.
Maar wanneer je de ware aard van deze producten leert kennen zal je verstelt staan, want ze zijn bijna allemaal ergens nuttig voor!

1. Hoeden met een bolletje

Oorspronkelijk dienden de bolletjes eigenlijk nergens voor, tot in de 18e eeuw. Franse zeelieden droegen de hoeden met een bolletje erop om hun hoofd te beschermen tegen lage plafonds op het benedendek. Dit was geen overbodige luxe wanneer de zee wild was. Met een kleine bol op hun hoed, zorgde de matrozen ervoor dat ze hun hoofd niet meer zouden stoten.

2. Het ‘zakje’ in vrouwenondergoed 

De binnenkant van vrouwenondergoed wordt altijd van extra zacht materiaal gemaakt, terwijl de zijkanten juist vaak ruw en ‘open’ zijn. Door deze structuur ziet het er vaak als een zakje uit. De reden hiervoor is dat een extra naad ongemakkelijk zou zijn voor de huid, op die bijzondere plek!

3. Het kleine gaatje in je smartphone

Het kleine gaatje tussen je camera en je zaklamp aan de achterkant van je smartphone is een microfoon! Het zorgt ervoor dat het geluid verbeterd wordt wanneer je belt en het helpt bij het herkennen van je stem.

4. Een gaatje in het stokje van je lolly
lolly
Bijna alle lollystokjes hebben een klein gaatje in de zijkant. Dit helpt om het balletje aan het stokje te houden. Tijdens de productie is het belangrijk dat de vloeibare massa niet rondom het stokje gaat zitten. Het gaatje zorgt ervoor dat het een mooie ronde vorm blijft en dat het stokje een beetje volloopt waardoor het goed op het stokje blijft zitten.

5. Het nummer op een fles ketchup

Volgens de makers van ketchup moet je niet op de bodem slaan wanneer de ketchup niet uit de fles wil stromen. Je moet je vingers gebruiken om tegen de cijfers te tikken die op het glas gedrukt zijn. Wanneer er ‘57’ staat is dit niet een of andere geheime boodschap; het verwijst naar de oude campagne.

6. Kreukels
broeken
De plooien die ontstaan in geperste broeken zijn niet ontstaan door mode. Ze ontstaan volledig per ongeluk. Om de transport zo efficiënt mogelijk te doen werden eind 19e eeuw de broeken opgevouwen en samengeperst. De plooi die hierdoor ontstond was zowat onmogelijk om eruit te halen, dus werd het al snel een trendy accessoire.

7. De patch op je rugzak
patch
Er zijn veel rugzakken waar een patch op zit. Voor de meeste dagen dient dit als een accessoire, maar wanneer je gaat wandelen is dit plotseling een handig detail: Het zit er om je schoenen (of andere dingen) aan te hangen. Zo kun je een hoop meer meenemen!

Kijk, dat zijn weer een hoop dingen die je anders nooit had geweten! Deel dit met je vrienden zodat ook zij weten waar dat gaatje in je smartphone voor dient, of zodat zij ook op de juiste manier de ketchup kunnen schenken!

DELEN