Deze man neemt stiekem een foto van zijn vrouw in bed en deze ging viraal, en ze wil dat je weet waarom

0
870

Ouder zijn is geen gemakkelijke taak. Het kost veel kracht, zowel fysiek als mentaal, en soms kan het gemakkelijk zijn om te vergeten wat een voorrecht het is echt om kinderen te hebben.

Het goede, het slechte, het mooie, het lelijke – op een dag kijk je terug naar die momenten en zul je ze missen. Dit was tenminste wat de blogger Cassie Hilt realiseerde nadat haar man haar en haar dochter stiekem had gefotografeerd.

Op haar blog, The Chronicles of Motherhood, onthult ze nu de prachtige boodschap achter het beeld, waarvan wij geloven dat alle moeders dit zullen herkennen.

(Lees verder onder de foto)

“Ik werd wakker, de andere dag, en vond deze foto op mijn telefoon.

Je moet begrijpen dat ik door een moeilijke periode ga. Een pasgeboren baby periode. Maar deze nacht was het de beurt aan mijn man om te zorgen voor de baby. En nadat hij klaar was met het verversen en voeden van de baby heeft mijn man mij stiekem gefotografeerd samen met mijn dochter (die die nacht bij mij in bed was gekropen).

Normaal gezien zou ik nooit een foto delen waar ik niet aan het poseren ben, ik vind het namelijk niet leuk. En ik erger me meestal als iemand dergelijke foto’s van mij neemt. Maar deze keer niet. Deze foto was anders.

De afgelopen weken zijn zwaar geweest. Je mag niet vergeten hoeveel werk het is om een baby te hebben. Altijd uitgeput zijn, psychologisch, mentaal en emotioneel.Voeg dan nog twee kinderen toe aan de mix, en je zult begrijpen dat ik op het einde van de dag geen energie meer over heb. Elke dag!

Mijn dagen zijn gevuld met luiers verschonen, baby’s wiegen, tranen vegen, het schoonmaken van vlekken, de was doen, afwassen, eten geven, etc.

Ik heb bijna geen tijd om me te douchen in de ochtend. Mijn ogen zijn opgezwollen en ik heb wallen onder mijn ogen. Mijn kleren hebben meestal vlekken van het kwijlen of van etensresten. Mijn haar moet steeds in een staartje en ik kan nooit make-up dragen.

En deze foto toont dat allemaal. Het is niet glamoureus, maar het is een foto van één van de moeilijkste banen die er zijn – moederschap.

Ik herinner me deze periode van mijn leven. Ik heb deze foto om mezelf aan deze periode te herinneren omdat ik weet dat ik deze ooit zal missen.

OK, ik zal niet noodzakelijkerwijs de slapeloze nachten missen, maar wel het wiegen van mijn baby tot ze in slaap vallen. Het gevoel van hun kleine longen die ademen, terwijl hun kleine vingertjes mijn hand raken.

Ik zal ook de uitbarstingen van woede niet noodzakelijkerwijs missen, maar wel het vermogen om mijn kinderen te kunnen kalmeren met slechts een knuffel en een kus op het voorhoofd.

Ik zal ook niet per se de gemorste melk missen, maar wel de mogelijkheid om alles schoon te maken met water en zeep.

Ik zal ook niet noodzakelijkerwijs missen dat ik wakker werd met een stijve nek doordat een baby op mijn buik sliep. Maar ik zal wel hun kleine gezichtje missen bij het wakker worden in de ochtend.

Dat is de periode die ik wil onthouden.

De periode van de moederschap, hoewel het vermoeiend en overweldigend kan zijn, zal ik nooit vergeten.

Herinner uw echtgenoot of partner dan. Herinner hen om foto’s te nemen!

En vooral: Wees trots op die foto’s!

Want het zal je helpen om alles te onthouden.”

(Lees verder onder de foto)

Moeders zijn mooi, sterk en onvergelijkbare individuen, maar het zijn niet altijd de moeders zelf die het zien. Dit is waarom het belangrijk is om hieraan te worden herinnerd: Alle onderdelen van het moederschap zijn mooi en waardig om te worden vereeuwigd.

DELEN