De politie vindt een duif met een rugzakje. Wat ze daarin vinden, gaat hun verbeelding te boven!

0
853

De politie van Koeweit had reeds enige tijd het vermoeden dat iemand duiven gebruikte om drugs te smokkelen, maar ze konden er nooit een vangen om als bewijs te gebruiken. Tot vandaag. Een duif werd, eh… gearresteerd door de douanepolitie van Abdali, bij de grens met Irak. De duif trok de aandacht omdat ze een rugzakje droeg. De politie vond 178 pillen in het zakje.

Het is niet de eerste keer dat duiven op deze manier worden gebruikt. In 2015 vonden de bewakers van een gevangenis in Costa Rica een duif die cocaïne en wiet transporteerde. En in 2011 ontdekte de politie van Colombia een duif die niet meer over de muur van een gevangenis geraakte omwille van het gewicht op haar rug. Duiven werden al in de tijd van de oude Romeinen gebruikt om berichten te versturen. Duiven zijn meesters in het lokaliseren van hun ‘thuis’, zelfs op vele kilometers afstand.

Deel dit artikel met je familie en vrienden op Facebook.

Bronnen: DangerousMinds, BBCNieuws

DELEN