Verbrande vrouw verliest woning nadat man haar verlaat, de gemeenschap komt in actie

0
1096

In september 2016, raakte de 27-jarige moeder Courtney Waldon betrokken bij een tragisch kampvuurongeluk.

Haar man spoot brandstof op hun kampvuur, waardoor een steekvlam ontstond die Waldon trof en ruim 40% van haar gezicht en lichaam verbrandde.

Waldon moest zeven operaties en meervoudige huidtransplantaties ondergaan. Hierdoor verbleef ze 51 dagen op de Intensive care van de brandwondenunit. Volgens haar arts zal ze naar schatting nog 12 operaties nodig hebben in de komende 2 jaren.

Toen Courtney uiteindelijk uit het ziekenhuis werd ontslagen, was de reünie met haar gezin helaas maar van korte duur. Haar man verliet haar en haar 4-jaar oude dochter, Caroline, na slechts 2 weken. Courtney, wiens handen ernstig en potentieel blijvend beschadigd waren, bleef achter zonder inkomen voor haar gezin.

Omdat ze de gemaakte medische kosten niet kon betalen, moesten zij en Caroline noodgedwongen hun huis verlaten. Dakloos en met permanent letsel, leek het erop dat de situatie niet nog grimmiger kon worden voor Courtney en Caroline.

Maar er was licht aan het eind van de tunnel. Toen Courtney’s gemeenschap en de lokale kerk over haar toestand te horen kregen, besloten ze te helpen.

Ze sloegen de handen ineen om geld op te halen om een huis te bouwen voor Courtney en haar dochter.

“Ik kreeg te horen over het ongeluk van Courtney via één van de docenten van onze kerk. Ze benaderde me op een dag en vroeg of ik had gehoord over het ongeluk van Courtney? Ze zei: ‘er moet toch iets zijn dat we kunnen doen,” vertelde John Ellis, de pastoor van Courtney’s kerk. “Toen we onze docenten en voorgangers vroegen ‘ Wat heeft Courtney het meest nodig?’, was iedereen het erover eens dat ze een huis nodig had.

“Toen ik benaderd werd … zei ik direct ‘doen we’ zei aannemer Mark Bradley.  “Ik heb genoeg contacten, jullie hebben contacten, we zullen dit ding bouwen en de sleutels overhandigen, wanneer alles helemaal klaar is. En dan heeft ze een hypotheekvrij huis.”

“We pleegden wat telefoontjes en nu staan we hier, zijn we alles aan het realiseren en is Courtney slechts een paar maanden verwijderd van haar nieuwe woning.”

Vrijwilligers uit Courtney’s hele gemeenschap hebben hard gewerkt om haar nieuwe woning te realiseren.

“Het is een kleine tweekamer woning, een echt geschenk, zei Courtney, terwijl ze door de bouwzone liep die binnenkort haar nieuwe woning zal zijn. “Ik ben erin geslaagd om mijn leven terug te krijgen. Ik vecht elke dag om beter en sterker te worden voor mezelf en voor mijn dochter.”

DEEL dit met je vrienden en familie.

DELEN