Zoon neemt ongevraagd een foto van zijn moeder – als hij vertelt waarom worden we helemaal blij!

0
1605

Dit verhaal van deze moeder is al duizenden keren gelezen en dat is niet voor niets. Het gaat over haar zelfbeeld in vergelijking met het beeld dat haar kinderen van haar hebben.

Ze schreef dit verhaal:

Toen ik door de foto’s op mijn telefoon aan het bladeren was, was ik stomverbaasd toen ik deze foto zag. Een foto van mij, helemaal uitgezakt op het strand, met gesloten ogen en totaal uitgeput.”

163ba45ba09b388635f7efb40f090f2c

bridgettetales

“Mijn eerste reactie was stomme verbazing. Wie heeft deze verschrikkelijke foto van mij genomen? Ik barstte bijna in tranen uit. Op dat moment kwam mijn zoon binnen.”Ken jij deze foto?” vroeg ik. Ik draaide de telefoon naar hem toe en hij glimlachte van oor tot oor.” Ja mam, toen we aan zee waren. Je lag daar zo ontspannen en mooi dat ik een foto van je maakte! ”

“Ik heb toch gezegd dat je dat eerst moet vragen!” Ik gaf hem op zijn kop. “Ik weet het, mam,” zei mijn zoon. “Maar kijk nou eens hoe mooi je bent! Echt waar!”

Ik keek opnieuw naar de foto om me in te leven in hetgeen mijn zoon zag. Mijn dochter kwam ook binnen en keek over mijn schouder. “Dat lijkt wel op een ansichtkaart, mam! I vind hem mooi!” Ze glimlachte oprecht. “Je bent zo mooi!”

Ik moest een keer diep ademhalen en besefte dat dit precies datgene was wat ik op dat moment wilde horen. Mijn eerste reactie is altijd om iets verkeerds te zoeken bij mezelf, maar toen ik opnieuw naar de foto keek, zag ik ook veel andere dingen:

Mijn dijen zijn nog steeds groot en deegachtig. Maar ik zie ook een uitgeputte vrouw die met haar kinderen een paar uurtjes naar het strand was gegaan.

Ik heb veel te mollige armen. Maar ik zie ook de armen van een moeder, armen die ik om mijn kinderen heb geslagen om ze te troosten en om ze over scherpe rotsen te tillen, zodat ze hun voeten niet zouden bezeren.

Ik zie nog steeds een vrij dikke vrouw, gekleed in een zwart zwempak die mijn probleem gebieden bedekt. Ik ben ook een avontuurlijke moeder die van haar kinderen houdt.

Net als zoveel vrouwen, heb ik zo lang als ik me kan herinneren met mijn gewicht geworsteld. Het is gewoon iets waarmee ik moet leren leven. Ik ben waarschijnlijk niet gemaakt om model te zijn. Op dit moment weeg ik meer dan in de afgelopen 10 jaar. Toch denk ik niet dat dit me zal weerhouden om naar het strand te gaan, ik vind het heerlijk om met mijn kinderen buiten te spelen in de zomer. Ik heb vaak in het openbaar een zwempak aan en soms heb ik zelfs het gevoel aantrekkelijk te zijn in dit badpak. Misschien nog niet helemaal, maar het gaat de goede kant op!

Is dit omdat ik ouder en meer ontspannen ben geworden? Of omdat mijn kinderen altijd naar mij kijken met hun liefdevolle ogen? Eén ding is zeker: ik weet dat ik geen hekel heb aan mijn lichaam. Ik zal aan mezelf en mijn gewoonten blijven werken. Maar nu wil ik mezelf en mijn lichaam mooi vinden en er alles aan doen wat er in mijn macht ligt om naar mezelf te kijken en te zien wat mijn kinderen zien.

Ik ben zo dankbaar voor mijn kinderen. Ik hou van jullie! ”

blog2

bridgettetales

Wat een heerlijk mens en wat een lieve kinderen. Dit verhaal leert ons niet zo kritisch te zijn op onszelf en te genieten van de mooie tijd die we met onze kinderen doorbrengen! Deel dit met je vrienden als je het met deze wijze vrouw eens bent.

DELEN